UWA - portal telefonu komórkowego
Moderator: Sebu$
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
1. Wyciągasz mały panel od strony drzwi kierowcy (przy zamkniętych drzwiach jest on schowany)
2. pod tym panelem znajdują się śruby trzymające panel pod pokrętłem świateł
3. nie pamiętam czy nie ma przypadkiem jeszcze gdzieś śruby, ale raczej nie
4. moduł znajduje się wewnątrz wnęki na prowadnicach, a podpięty jest jedną wtyczką
2. pod tym panelem znajdują się śruby trzymające panel pod pokrętłem świateł
3. nie pamiętam czy nie ma przypadkiem jeszcze gdzieś śruby, ale raczej nie
4. moduł znajduje się wewnątrz wnęki na prowadnicach, a podpięty jest jedną wtyczką
Ostatnio zmieniony 11 mar 2015, 14:26 przez Flora, łącznie zmieniany 2 razy.
witam mam pytanie,
czy dobrze rozumie ze jezeli zamierzam wymiec cd30mp3 na inne cd30mp3 bo w moim padl naped CD a mam zamontowany modul UWA bo jest BT i dziala bez problemow, to po wylogowaniu obecnego systemu i podmiania radia i zalogowaniu powinno wszystko dzialac? czy bede musial jeszcze aktywowac UWA w nowym radiu jesli dawca nie mial tego modulu?
czy dobrze rozumie ze jezeli zamierzam wymiec cd30mp3 na inne cd30mp3 bo w moim padl naped CD a mam zamontowany modul UWA bo jest BT i dziala bez problemow, to po wylogowaniu obecnego systemu i podmiania radia i zalogowaniu powinno wszystko dzialac? czy bede musial jeszcze aktywowac UWA w nowym radiu jesli dawca nie mial tego modulu?
- aroniusz
- Mieszkaniec
- Imię: Arek
No właśnie sprzedawca twierdzi że elektryk wylogował go z samochodu, miał dwa takie i ten pierwszy który sprzedał działa. Może ja źle go zamontowałem ? Mój UWB miałem wyłączony w wyświetlaczu, żeby nie pokazywało mi go bez potrzeby. Ten podłączyłem, włączyłem w wyświetlaczu i w UHP na występuje op-comem wpisałem do niego vin bo był pusty, pokazała się słuchawka na wyświetlaczu i menu bluetooth i po chwili pojawił się napis UHP SAFE i świeci. A z tego co się teraz dowiedziałem to najpierw trzeba chyba wyłączyć zabezpieczenie antykradzieżowe w radiu i wyświetlaczu i dopiero podłączyć moduł i sparować.
Czy to może być problem ?
Czy to może być problem ?
Przepraszam że podpinam się pod temat .
Chcę wymienić w zafirze B moduł UWA (mój jest uszkodzony ) ,kupiłem używany ale nie wiedziałem że musi być wylogowany .Mam dostęp do techa2 op-com programatora.Moje pytanie czy da się przeżucić eprom ze starego modułu do nowego i wszystko zadziała, czy trzeba to jakoś pinem z auta zgrać ,czy SPS kupionego jeżeli tak to proszę o jakąś instrukcję .
Pozdrawiam Tomasz .
Chcę wymienić w zafirze B moduł UWA (mój jest uszkodzony ) ,kupiłem używany ale nie wiedziałem że musi być wylogowany .Mam dostęp do techa2 op-com programatora.Moje pytanie czy da się przeżucić eprom ze starego modułu do nowego i wszystko zadziała, czy trzeba to jakoś pinem z auta zgrać ,czy SPS kupionego jeżeli tak to proszę o jakąś instrukcję .
Pozdrawiam Tomasz .
Ostatnio zmieniony 28 cze 2015, 16:14 przez Tomasz0703, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Przeglądacz
- Imię: Tomasz
ale dzięki
ale dzięki
Ostatnio zmieniony 05 paź 2016, 15:14 przez TomCars, łącznie zmieniany 1 raz.
1,9 CDTI,150KM,COSMO,OPC LINE,AUTOMAT,2010,PANORAMA,CZARNA PERŁA
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT