Otwieranie szyb z pilota
-
- Zafiromaniak
- Model:
-
- Świeżak
- Imię: Kamil
- Auto: Opel Zafira B 1.8 pb / lpg
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Przejeżdżałem obok salonu Opla więc zajechałem zapytać się o możliwość aktywacji opcji. Nie miły pan za biurkiem serwisu powiedział, że nie wiadomo czy moja Z ma taką opcję w kompie(??) nie można sprawdzić tego po vin-nie dopiero po podłączeniu okaże się czy ma czy nie - tak czy siak za podłączenie z włączeniem lub bez 120 pln. Powiedziałem, że się zastanowię i poszedłem. I teraz się zastanawiam czy gość z ASO wie o czym mówi bo nie do końca zgadza mi się to z wpisami na forum.
- Rafoooo
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
W pewnym sensie ma rację, ale to nie zależy od kompa, a od posiadanego REC'a (moduł komfortu) ..... Poprostu może nie każdy ma opcje otwierania szyb z pilota, poczytaj trochę o skrzynkach rec, a dowiesz się wszystkiego
.... Ps, nie daj się naciągnąć na 120zl, ustawienie szyb i dziennych świateł trwa 5min
.... Ps, nie daj się naciągnąć na 120zl, ustawienie szyb i dziennych świateł trwa 5min
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to przyjemnie
wspominać.
wspominać.
Otwórz bagażnik i sam sprawdź jaką skrzynkę bezpieczników posiadasz.mxerus pisze:Przejeżdżałem obok salonu Opla więc zajechałem zapytać się o możliwość aktywacji opcji. Nie miły pan za biurkiem serwisu powiedział, że nie wiadomo czy moja Z ma taką opcję w kompie(??) nie można sprawdzić tego po vin-nie dopiero po podłączeniu okaże się czy ma czy nie - tak czy siak za podłączenie z włączeniem lub bez 120 pln. Powiedziałem, że się zastanowię i poszedłem. I teraz się zastanawiam czy gość z ASO wie o czym mówi bo nie do końca zgadza mi się to z wpisami na forum.
Czego szukać znajdziesz na forum
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
-
- Świeżak
OK na świeżo z pola walki kilka telefonów po znajomych i okazało się, że kolega kolegi .... podpina ople pod kompa i robi różne takie. Podjechałem, podłączyliśmy i działa (prawie) dokładnie działa szyba kierowcy a pasażera nie (przyuczona) w związku z powyższym jakieś sugestie w jaki sposób zdiagnozować część odpowiedzialną za niesprawność?
-
- Świeżak
Miałem właśnie wolną chwilkę w pracy i poszedłem do autka - zaprogramowałem ponownie szyby i niestety pasażera nie działa. Ręcznie opuszcza się i podnosi (po przytrzymaniu - automatycznie) a z pilota ani drgnie. Szyba kierowcy bez problemu. Wczoraj po aktywacji opcji w kompie jak zobaczyliśmy, że nie działa odłączyliśmy akumulator i zaprogramowaliśmy szyby (obie) i pasażera nie reaguje.
Jakieś sugestie gdzie szukać winowajcy?
Jakieś sugestie gdzie szukać winowajcy?
-
- Mieszkaniec
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: costam
u mnie nie działa... nie wiem czy dobrze zrobiłem to "programowanie" - kluczyk w stacyjne, na zapłon, szyba w dół na maksa... guzik na kluczyku "zamykaj" wciskam, szyna do góry do końca... z samego kluczyka ani drgnie... chyba nie mam tego czegosia włączonego w oprogramowaniu... albo w ogóle nie mam