Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
waldips pisze:Dzięki.A tak dokładniej?.Bo nie kumam
Pierwsza część dotyczy sondy lambda, z której komputer dostaje niejednoznaczne dane.
Ostatni błąd jest dziwny i podobno pojawia się przy zbyt szybkim odpaleniu silnika, kiedy komputer przeprowadza jeszcze diagnostykę modułów.
Opisz jakie masz objawy to się przetłumaczy błędy na coś zrozumiałego.
Najprawdopodobniej: "P1300 Przerwa w zapłonie występująca przy niskim poziomie paliwa .myślę zatankujesz samochód i będzie ok i oczywiście skasować błędy"
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein
Witam wypedałowałem dzisiaj taki błąd ECN 64504 - i nie bardzo wiem jak go odczytać.
Zgodnie z instrukcją na forum to jest 0645 - ale takiego kodu nie ma w wykazie pomocy .
pudlik pisze:Witam wypedałowałem dzisiaj taki błąd ECN 64504 - i nie bardzo wiem jak go odczytać.
Zgodnie z instrukcją na forum to jest 0645 - ale takiego kodu nie ma w wykazie pomocy .
nynek11 pisze:Witam! mam taki mały problem wyskoszył błąd 064504 i czego on moze dotyczyc w wykazie brak opisanej usterkiwspomne ze wymienilem oststnio cewke w kompresorze klimatyzacji moze to ma jakis zwiazek dzieki
Harry200 pisze:P 0645 A/C Clutch Relay Control Circuit,zgadza sie błąd dotyczy zasilania sprzęgła układu klimatyzacji,czy sprzęgło klimy Ci się włącza..
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
Powitać.
Próbuje rozszyfrować błędy jakie wyskakują i nie ma takich w bazie. Otóż ZB 1.8xer 2006 +LPG stag. Miga kontrolka od silnika samochód nie ma mocy i przerywa przy mocnym dodawaniu gazu na luzie jak i jeździe.
Komunikaty : ECN 057108 , 070308 , 030101.
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Witam, tak jak w temacie pojawił mi się błąd p0204 i auto na benzynie chodzi na 3 cylindry. Sprawdziłem wtyczke i wygląda, że jest ok przewody też wyglądają że jest wszystko jak ma być. Przełożyłem wtryskiwacz z 4 na 1 miejsce ale nadal jest błąd na tym 4 czyli wtryskiwacz także działa
Nie wiem co w tej sytuacji zrobić, co jeszcze mam sprawdzić? Nie wiem może to coś z wtyczką jest nie tak?
Cześć Koledzy, proszę o pomoc.
Po kombinacji hamulec-gaz na wyświetlaczu pojawiało się:
1. 59761;
2. 970;
3. 20102;
4. 20302;
5. 20402.
Jeżeli dobrze zrozumiałem to ad. 3,4 i 5 dotyczy uszkodzenia w obwodzie wtryskiwacza cylindra, natomiast ad. 1 i 2 nigdzie nie znalazłem.
oegs12 pisze:Cześć Koledzy, proszę o pomoc.
Po kombinacji hamulec-gaz na wyświetlaczu pojawiało się:
1. 59761;
2. 970;
3. 20102;
4. 20302;
5. 20402.
Jeżeli dobrze zrozumiałem to ad. 3,4 i 5 dotyczy uszkodzenia w obwodzie wtryskiwacza cylindra, natomiast ad. 1 i 2 nigdzie nie znalazłem.