Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam. Czujnik ciśnienia doładowania wyczyszczony przepustnica tez tylko teraz pozostało mi wyczyścić kolektor bo jest 3-4 mm syfu . I niestety nie moge go sciagnac😞
Spalanie raczej ok chociaż przy tylu koniach raczej jakiś zamulony ten motor Teraz powyżej 3500 obrotów wchodzi w tryb awaryjny i wypedałowałem błąd 227911 .
Ten błąd wiąże się z nieszczelnością w dolocie - czyli gdzieś ucieka Ci sprężone powietrze i to jest przyczyna kopcenia na czarno. Przyczyn jest wiele może chłodnica powietrza.... może przewód... a może EGR.
Sprawdz wszystko na tyle ile możesz i na pewno znajdziesz przyczynę.
zauważyłem też spaliny przy dodawaniu ostro gazu z prawej strony silnika
EDIT
egr wygląda na nówke
EDIT
i nie wiem bo nigdy nie miałem nowoczesnego diesla ale silnik jest tak gorący że żebym coś przy nim zrobił musi pół dnia minąc tak się nagrzewa skubany
Posty pisane w krótkim odstępie czasowym edytujemy i scalamy - GOTI
Ostatnio zmieniony 12 sie 2015, 17:31 przez andrzej1988, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam wszystkich. Byłem dziś na kompie w aso po podłaczenie pod kompa wyskoczyły błędy p1125 , p0100 oraz p 2279. Po diagnozie mechanik stwiedził że do wymiany jest przepustnica czy to może byc powodem moich problemów ??