[B] - Flora - 1.9 CDTI, 150KM, 2006r
- robinofsherwood
- Przeglądacz
- Imię: Daniel
- Auto: Zafira C 1,4 COSMO / INNOVATION
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A14NET
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Dlatego zaznaczyłem, że to wspólna akcja. Starszaki jeździły na rowerach, a maleństwo spało w wózku. To taki mały słodziak, który płacze tylko w ostateczności.fredas pisze:w domu płacz dziecka to do garażu
Na początek szlifowanie na mokro papierem o gradacji 2500, chociaż pewnie powinienem zacząć od 800/1000, ponieważ głębsze rysy pozostały. Później dwustopniowy zestaw polerski z Castoramy.miodzik pisze:Marcin a czego użyłeś do polerki?
Wybrałem taki wariant ponieważ jestem leniwy, a nie mam polerki. Dodatkowo poleruje się boczną krawędzią krążków, dzięki czemu można polerować bez demontażu lamp, bo łatwo dojść do krawędzi.
Po pracach z drugą lampą wrzucę więcej obrazków, bo po szlifowaniu papierem wygląda to przerażająco :>
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
Tydzień temu jakiś wredny ch@# uszkodził mi chłodnicę. Postanowiłem samodzielnie naprawić nieszczelność, więc zaopatrzyłem się w palnik i odpowiednie spoiwo. Niestety okazało się, że lutowanie starej chłodnicy z cienkimi ściankami to nie lada wyzwanie i ostatecznie poddałem się zlecając wymianę chłodnicy na nową. Oto co trzeba zrobić aby dostać się do chłodnicy wody:
Przy okazji z przodu pojawiła się nowa wiązka wentylatorów, ponieważ w starej zespawały się styki jednego z przekaźników oraz poprawione zostało mocowanie ślizgu zderzaka.
Przy okazji z przodu pojawiła się nowa wiązka wentylatorów, ponieważ w starej zespawały się styki jednego z przekaźników oraz poprawione zostało mocowanie ślizgu zderzaka.
- chabretti
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysztof
- Auto: Volvo
- Model: V70
- Oznaczenie silnika: D5244T5
- Kontakt:
Jak już wszystko było na wierzchu to do poprawki zawsze coś się znajdzieFlora pisze: Przy okazji z przodu pojawiła się nowa wiązka wentylatorów, ponieważ w starej zespawały się styki jednego z przekaźników oraz poprawione zostało mocowanie ślizgu zderzaka.
To w ZA aż tyle nie demontowałem żeby chłodnice zmienić, chociaż trzeba było się nagimnastykować
- Robert LTM
- Zafiromaniak
- Imię: Robert
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI SPORT
- Model: ZB