Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
andrzej1988 pisze:Witam wszystkich. Byłem dziś na kompie w aso po podłaczenie pod kompa wyskoczyły błędy p1125 , p0100 oraz p 2279. Po diagnozie mechanik stwiedził że do wymiany jest przepustnica czy to może byc powodem moich problemów ??
Piszesz- naciągnąć. Pewnie że będą chcieli cię naciągnąć wmawiając ci że jest do wymiany, ale śmiało mogę ci podpowiedzieć że możesz przy odrobinie chęci sam ją odkręcić, rozebrać a nawet i naprawić. Więcej tutaj http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... zyszczenie
Warto sprawdzić albo od razu poprawić wszystkie luty na płytce elektroniki. Kombinuj chłopie... nie daj sobie od razu pół samochodu wymieniać.
Witam wszystkich. Po długich poszukiwaniach usterki powoli sie poddaje. wymieniłem czujnik boost sensor , czujnik sterowanie turbiny , posprawdzane wszystkie przewody i cały czas wywala bład 2279 . dziś próbowałem zainicjowac wypalenie również sie nie udało . pod spodem sa dane które przekazał mi mechanik może z tego da sie coś wyczytac .
Napięcie akumulatora,13,6 V
Status zapłonu,Zał 12V
Pedal przyspieszania w pozycji biegu jalowego,Aktywny
Czujnik 1 APP (Pozycji pedalu gazu),0.96 V
Czujnik 2 APP (Pozycji pedalu gazu),0.47 V
Wartosc kalkulowana pozycji pedalu gazu,0 %
Pożądane jałowe,796 obr/min
Prędkość silnika,796 obr/min
Prędkość obrotowa wałka rozrządu,375 obr/min
Zmodyfikowana prędkość obrotowa biegu jałowego,NO
Obliczany przepływ powietrza,12,21 g/s
Temperatura Otoczenia,11 °C
Temperatura powietrza zasilanego,30 °C
Temperatura powietrza zasilanego,2.91 V
Temperatura cieczy chłodzącej,96 °C
Temperatura cieczy chłodzącej,1.02 V
Ciśnienie atmosferyczne,100 kPa
Ciśnienie atmosferyczne,3.96 V
żądanie ciśnienia ładowania,120 kPa
Ciśniemnie ładowania,101 kPa
Ciśniemnie ładowania,1.59 V
Zlecona pozycja EGR (Recyrkulacja Spalin),4 %
Elektrozawór odmierzania paliwa PWM,39 %
Prąd elektrozaworu odmierzania paliwa,1.10 %
Temperatura paliwa,41 °C
Temperatura paliwa,2,39 v
Witam sorki ze podlacze sie pod temat mam taki sam problem z bledem p2279 juz od dawna.wszystko posprawdzane
Boost sensor nowy.
Egr nowy.
Turbina nowa.
Przeplywka nowa.
A problem jak jest tak jest daj znac czy uporales sie z tym dziadoskim problemem.
Dodam ze w/w blad pojawia sie i znika.
Koledzy a jak u was wyglądają klapy zawirowań w kolektorze dolotowym? Czy listwa siedzi na swoim miejscu? Proponuję wam popsikać na nie wodą z płynem do naczyń, poprosić kogoś żeby przegazował a wy patrzcie czy robią się bąbelki. Jeżeli będą się robiły to kolektor do wymiany. Konkretnie wytarte i nieszczelne klapy idzie rozpoznać po zaolejonych miejscach wokół nich. U mnie właśnie nieszczelne klapy były powodem błędu 2279 i przechodzenia w tryb awaryjny lecz nie zauważyłem wtedy kopcenia, jedynie spadek mocy.
Ostatnio zmieniony 19 paź 2015, 21:55 przez spectroB, łącznie zmieniany 1 raz.