nierówna praca po dokręcania korka oleju
-
darkb
nierówna praca po dokręcania korka oleju
Koledzy proszę o pomoc.zamierzam kupić zafire b z silnikiem 1,8 140km.oglądałem już kilka aut i mam pytanie.czy w trakcie pracy silnika auta kiedy odkręce korek wlewu oleju to silnik powinien zacząć chwilę nierówno pracować lub troszkę przytulić.bardzo proszę o informację jak jest u was oraz może wiecie jak sprawdzić stan silnika w 1,8 w zafirze b
- janekW67
- Zafiromaniak
- Imię: Janek
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Co prawda mam A,ale bo odkręceniu korka, u mnie silnik w dalszym ciągu pracuje równo.
Żeby sprawdzić pobieżnie stan silnika,postaraj się go odpalić na zimno,żeby sprawdzić,czy nie hałasują koła zmiennych faz rozrządu. Sprawdź,czy nie kopci,wyjmij miarkę oleju i zobacz,czy nie ma przedmuchów.
Żeby sprawdzić pobieżnie stan silnika,postaraj się go odpalić na zimno,żeby sprawdzić,czy nie hałasują koła zmiennych faz rozrządu. Sprawdź,czy nie kopci,wyjmij miarkę oleju i zobacz,czy nie ma przedmuchów.
Oczywiście!
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Koła ZFR jeżeli są wadliwe to klekoczą cały czasdarkb pisze:a jeśli chodzi o koła rozrządu tzn chodzi o takie zaklekotanie jak odpala się auto
- Albert Einstein
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Jak dmucha po odkręceniu korka? Jak z lokomotywy, to silnik ma przedmuchy na tłokach.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308