Problem z tylną wycieraczką i nie tylko
Moderator: Sebu$
problem z wycieraczkami
Witam, mam taki problem nie działają mi wycieraczki na czasowych, pierwszym biegu - tylko działa 2 bieg (szybki) miał ktoś już taki problem ?
z góry dzięki za rady
z góry dzięki za rady
- scaniairizar
- Mieszkaniec
- Model:
Dzięki chłopaki.... teraz trzeba tylko znaleźć i zamontować
jak zrobię to się odezwę czy pomogło ;-)
pozdrawiam
--scalone--
No i lipa Panowie, kasa wydana a manetka nie spełniła oczekiwań, po wymienaie problem pozostaje bez zmian.
--scalone--
Dobra Chłopaki widzę że nie ma Mędrców na forum więc jutro oddaję furmankę do magika no i obadamy co i jak... dam znać jak się w końcu okaże co padło.
//scaliłem posty //BajBus
jak zrobię to się odezwę czy pomogło ;-)
pozdrawiam
--scalone--
No i lipa Panowie, kasa wydana a manetka nie spełniła oczekiwań, po wymienaie problem pozostaje bez zmian.
--scalone--
Dobra Chłopaki widzę że nie ma Mędrców na forum więc jutro oddaję furmankę do magika no i obadamy co i jak... dam znać jak się w końcu okaże co padło.
//scaliłem posty //BajBus
Ostatnio zmieniony 15 lip 2009, 22:44 przez Komar, łącznie zmieniany 2 razy.
- scaniairizar
- Mieszkaniec
- Model:
myślałem że przypuszczeń i ewentualnych naprowadzeń co to może być będzie więcej.scaniairizar pisze:co masz na myśli ' nie ma mędrców ' ? sugerujesz naprawe przez internet ? :>
podaliśmy Ci kolego możliwą przyczynę i jedyna jak widać, która sie przytrafiła chyba tylko mnie.
A swoją drogą naprawa przez internet to byłby złoty biznes
pozdr.
- scaniairizar
- Mieszkaniec
- Model:
no mogłoby byc, mogły by się przypalić styki w samym silniczku, zrobic sie opór na przelotce i silnik ma wystarczającą moc na 2 biegu azeby ruszyc wycieraczkami. to Ci moge z eksploatacji opowiedzieć, ale podałem najprawdopodobniejszą, która stała mi się ze 2 razy.
2.0 dti '01 i 1.9cdti '10. opcline
it's forfit śwagier!
it's forfit śwagier!
Witam wszystkich.
Jestem świeżym użytkownikiem Zosi 2.0 DTI "01 i tego forum.
Mam problem z wycieraczką tylnej szyby, a mianowicie:
Po włączeniu jej wyciera szybę na raty tzn. Przesunie się na środek, za jakiś czas troszkę dalej, ponownie jeszcze trochę, później się cofnie do końca itd. Nie zrobi pełnego wycierania w tą i z powrotem tylko tak skacze. Dodam, że jak włączę spryskiwacz to wykona pełne trzy lub cztery cykle.
Czy macie jakiś pomysł na to. Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam wszystkich Zośkomanów
Jestem świeżym użytkownikiem Zosi 2.0 DTI "01 i tego forum.
Mam problem z wycieraczką tylnej szyby, a mianowicie:
Po włączeniu jej wyciera szybę na raty tzn. Przesunie się na środek, za jakiś czas troszkę dalej, ponownie jeszcze trochę, później się cofnie do końca itd. Nie zrobi pełnego wycierania w tą i z powrotem tylko tak skacze. Dodam, że jak włączę spryskiwacz to wykona pełne trzy lub cztery cykle.
Czy macie jakiś pomysł na to. Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam wszystkich Zośkomanów
Więc w końcu wziąłem się za tę wycieraczkę, bo już mnie irytowała. Po wielu staraniach skończyło się na zdjęciu ramienia wycieraczki przy pomocy szlifierki kontowej, ale zeszła i mogłem śmiało wziąć się za diagnostykę silniczka i mechanizmu przy nim. Oczywiści przy próbach zdjęcia ramienia ułamałem 2 z 3 uchwytów mocujących do klapy cały mechanizm ale to nic. Rozebrałem mechanizm z zębatkami i stwierdziłem , że to w ogóle jakoś działa to jest jeden z cudów świata.Wyczyściłem, nasmarowałem, normalnie miodzio. Trzeba było się wziąć za składanie. Hmmm.....tylko jak ustawić tę zębatkę plastikową w stosunku do trzech styków w obudowie. Po kilkukrotnym składaniu i rozkładaniu doszedłem do wniosku, że chyba powinny być tam jakiś znaki. No i są . Dziurki w plastiku muszą pasować na dołki w obudowie, jest tam taki system, pasują jak ulał. Szczęśliwy złożyłem do kupy posklejałem uchwyty, powiesiłem na klapę podłączyłem i za przeproszeniem du**. Objawy te same.
Przekaźnik sprawny, nie wiem czy mógł się uszkodzić ten mały przekaźniczek, który jest przy silniczku wycieraczki? Zgłupiałem już całkowicie.
Przekaźnik sprawny, nie wiem czy mógł się uszkodzić ten mały przekaźniczek, który jest przy silniczku wycieraczki? Zgłupiałem już całkowicie.