a czy jakieś dane jak zalogować nową skrzynkę i czym , mam op-coma v 1.45Zdenek2007 pisze:REC powinien być o tych samych oznaczeniach a co najważniejsze, najlepiej wylogowany z auta dawcy a następnie logujesz i programujesz REC-a do swojego auta.
Problem z oświetleniem wnętrza/kabiny samochodu
-
- Zafiromaniak
- Model:
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Temat o skrzynce już jest: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... ht=#282596 i tam też piszesz posty
Wylogowany = to znaczy, że można go zalogować w innym aucie
Wylogowany = to znaczy, że można go zalogować w innym aucie
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Mam identyczny problem. Czy udało się go rozwiązać? Od razu zaznaczam, że mam biedniejszą wersję Zafiry i nie posiadam REC'a. Tak więc rozumiem, że opcje komfortu ustawia się z modułu z przodu.darkb pisze:panowie mam kłopot ze swoją ZB. Kiedy otwieram tylne lewe drzwi i przednie prawe to nie zapala mi się podświetlenie auta w podsufitce.
W tylnych lewych drzwiach wiązka była połamana i ponadrywane kable . Kable naprawiłem i dalej nie działa podświetlenie . Może pomożecie gdzie dalej szukać ,pomożcie bo tracę nadzieję
-
- Przeglądacz
- Imię: Leszek
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo Panorama
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
I mnie dopadł temat problemów ze sterownikiem poduszek. Czy ktoś może wskazać gdzie znaleźć procedurę Mihó? A drugie pytanie czy po jej zastosowaniu problem nie powraca?Mihó pisze:To, że nie gaśnie światło i migają awaryjne to oczywiście kwestia sterownika poduszki. W temacie o procedurach OP-COM wrzuciłem angielski skan jak rozwiązać problem. Testowałem w Astrze H, działa 100%
Pozdrawiam-
LGUM z Lublina
LGUM z Lublina
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
Było coś takiego w 2011, ale fotka się nie wyświetla - napisz na PW, może wrzuci jeszcze raz.lgum pisze:I mnie dopadł temat problemów ze sterownikiem poduszek. Czy ktoś może wskazać gdzie znaleźć procedurę Mihó? A drugie pytanie czy po jej zastosowaniu problem nie powraca?Mihó pisze:To, że nie gaśnie światło i migają awaryjne to oczywiście kwestia sterownika poduszki. W temacie o procedurach OP-COM wrzuciłem angielski skan jak rozwiązać problem. Testowałem w Astrze H, działa 100%
A tak to wygląda:
Mihó pisze:Poniżej opis kasowania zapisu wyzwolenia (wystrzału) poduszki. Oczywiście - jak zwykle, wykonujecie na własną odpowiedzialność:
[url=http://img192.imageshack.us/img192/7518/kasowaniesdm.jpg]Obrazek[/URL]
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
-
- Przeglądacz
- Imię: Leszek
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo Panorama
Pisałem na PW ale jak na razie nie otrzymałem odpowiedzi, może ktoś to sobie skopiował?, stąd moje zapytanie na forum.
Pozdrawiam-
LGUM z Lublina
LGUM z Lublina
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
Wracając do tematu nie działającego oświetlenia w drugim rzędzie siedzeń; http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=242207#242207
po wymianie REC-a problem znikł, okazało się że była przerwa w ścieżce.
po wymianie REC-a problem znikł, okazało się że była przerwa w ścieżce.
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
Włożyłeś LED? Jeżeli styki mają symetryczne wyprowadzenia i obie strony są połączone to zrobiłeś zwarcie w instalacji.Rozgrzeszony pisze:Witam.
Dziś chciałem wymienić żarówkę w przestrzeni bagażnika, po wymianie przestało reagować całe oświetlenie wnętrza, wraz z lampkami do czytania. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki pod maską i w bagażniku.
Miał ktoś podobny problem?
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2016, 21:19 przez Flora, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak, zakładałem ledy, po godzinie wszystko wróciło do normy, problemem jest lampka oświetlenia bagażnika, w opcji 7 osobowej są tam dwie z osobnymi przyciskami, w jednej z nich tak jak by brakowało jednej blaszki dociskowej. Po otwarciu klapy działa tylko lewa żarówka, natomiast prawa nie działa, macie tak samo?
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2016, 16:08 przez Rozgrzeszony, łącznie zmieniany 1 raz.
witam.
Pytanko do specjalistów:
Czy istnieje możliwość wyłączenia odcięcia zasilania oświetlenia wewnątrz kabiny po upływie czasu??
Potrzebuję w podsufitce mieć kawałek +12V które nie wyłączy się po jakimś czasie po zamknięciu auta - w tej chwili tak jest.
Czy można to zrobić z poziomu kompa?? Jeśli tak - to czy ktoś z Wawki lub okolic może pomóc???
Pytanko do specjalistów:
Czy istnieje możliwość wyłączenia odcięcia zasilania oświetlenia wewnątrz kabiny po upływie czasu??
Potrzebuję w podsufitce mieć kawałek +12V które nie wyłączy się po jakimś czasie po zamknięciu auta - w tej chwili tak jest.
Czy można to zrobić z poziomu kompa?? Jeśli tak - to czy ktoś z Wawki lub okolic może pomóc???
-
- Bywalec
- Model:
Można to wyłączyć z poziomu kompa .viga2000 pisze:witam.
Pytanko do specjalistów:
Jest to zasilanie spoczynkowe czy jakoś tam .Jest chyba w rec lub w UEC lub tu i tam .Już nie pamiętam ale na 100% jest.
mechanika,elektryka,elektronika OPEL .TECH2,MDI Warszawa tel.512956438