[A] - kacza1982 - 1,8 Selection, 125 KM, 2001

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Skasowany użytkownik 16629

#136 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

Maćku pisze:No pięknie się prezentuje :piwo:
Kwestia gustu, osobiście szukałem ori GM, ale trafiło mi się takie dość ładne coś i to Polskie :) kupując te felgi patrzyłem na stan przede wszystkim, okazał się bardzo dobry, wzór dość ładny i kolor o dziwo pasujący do auta (felgi z zewnątrz są ciemniejsze niż normalne alu i przechodzą w czerń do środka - efekt bardzo dobry). Dla mnie ważniejszy był zakup opon na zimę - wiem, że na razie zima to śmiech na sali, ale wolę jeździć na dobrych zimówkach jak temperatura spada. Podsumowując:

1. felgi - jestem bardzo zadowolony, 6x15 ET35 - 400zł
2. oponki - używane 3 sezony, 2011 rok (miały być nowe, ale okazja się trafiła) - 300zł
3. wyważanie (najpierw sprawdzenie samych felg), demontaż zużytych letnich (kupione z felgami), wymiana wentyli i montaż zimówek - 70zł

Łączny koszt 770zł, cholera, trochę dużo, ale co tam, premia na święta była i akurat cała poszła dla Zosi - zasłużyła

Jedno marzenie spełnione moim zdaniem z nawiązką, teraz pora na następne... lakiernik po nowym roku

ps. chyba zacznę prowadzić jakiś kalendarzyk ile wydałem na Zosię ;)

ps2. bardzo mocno zastanawiam się nad zakupem sprężyn obniżających 35/30mm, strasznie mi się to podoba, ale czy nie będzie za nisko i za twardo u nas.....

Awatar użytkownika
wojtowca
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: Opel Zafira A
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#137 Post autor: wojtowca »

kacza1982 pisze:ps. chyba zacznę prowadzić jakiś kalendarzyk ile wydałem na Zosię ;)
lepiej nie, gdzie zaczyna się pasja tam kończy się ekonomia :lol:
kacza1982 pisze:ps2. bardzo mocno zastanawiam się nad zakupem sprężyn obniżających 35/30mm, strasznie mi się to podoba, ale czy nie będzie za nisko i za twardo u nas.....
będzie dobrze :ok:
Obrazek
"Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził
z oczami utkwionymi w niebo.
Bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić."

Leonardo da Vinci

Maćku
Zafiromaniak
Imię: Maciej
Auto: seria 3
Model: e46
Oznaczenie silnika: M47,M54

#138 Post autor: Maćku »

wojtowca pisze:
kacza1982 pisze:ps2. bardzo mocno zastanawiam się nad zakupem sprężyn obniżających 35/30mm, strasznie mi się to podoba, ale czy nie będzie za nisko i za twardo u nas.....
Tyś chyba Wojtku nie jeździł po Wodzisławskich drogach :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
violator
Zafiromaniak
Imię: Artur
Auto: Meriva 1.4 Turbo
Model: B
Oznaczenie silnika: A14NEL

#139 Post autor: violator »

wojtowca pisze:
kacza1982 pisze:ps. chyba zacznę prowadzić jakiś kalendarzyk ile wydałem na Zosię ;)
lepiej nie, gdzie zaczyna się pasja tam kończy się ekonomia :lol:
Ja bym nie obnizal,to nie na nasze drogi ;p

#140 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

violator pisze:Ja bym nie obnizal,to nie na nasze drogi ;p
Niby nie, zgodzę się z tym, ale dzisiaj miałem niebywałą okazję przejechać się odrobinkę OPC na zimowych 16-tkach i to po łatanej drodze z większą trochę prędkością i jestem miło zaskoczony tylko czy kit od Wojtka będzie niżej niż OPC? hmmm to jeszcze do przemyślenia.

A teraz wisienka na torcie sylwestrowym :D przejechałem się OPC, czyją? Kolega Sebu$ zaproponował mikrospocik, nie mogłem w sumie odmówić. Człowiek bardzo przyjemny, aż żal było tak szybko się żegnać. Najlepszy moment jak jeden z klientów marketu, pod którym się spotkaliśmy podjechać do nas zatoczył kółko, zachęcony ręką niestety odjechał, po chwili znowu przejechał jeszcze raz, zatem jeżeli tu się pojawi pozdrawiamy kolegę z świeżo zarejestrowanej Zosi B w ładnym ciemnoniebieskim kolorku :)

Na pożegnanie kilka fotek zrobione na pamiątkę, niestety moje autko bardzo brudne, ale niestety parkuję pod chmurką i przy minusowej temp. na dworze za dnia nie chcę rano odrywać drzwi od uszczelek :(

ObrazekObrazekObrazek

ps. Seba, dzięki za "zapaszki" i oczywiście w wolnej chwili skontaktuję się w sprawie polskiego języka i wiązki drzwi

Raz jeszcze wielkie dzięki, miło bardzo było :)

Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak
Imię: Janek
Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER

#141 Post autor: janekW67 »

Miło się czyta takie posty! :piwo:
Oczywiście!

Awatar użytkownika
wojtowca
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: Opel Zafira A
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#142 Post autor: wojtowca »

janekW67 pisze:Miło się czyta takie posty! :piwo:
To fakt ;).
A co do zawiechy, zapytaj Sebka, też jeździł moją Zochą :mrgreen:
Obrazek
"Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził
z oczami utkwionymi w niebo.
Bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić."

Leonardo da Vinci

Awatar użytkownika
Sebu$
-#Administrator
Imię: Sebastian
Auto: Yaponiec
Model: Inne
Oznaczenie silnika: Pb1.5

#143 Post autor: Sebu$ »

kacza1982 pisze:Raz jeszcze wielkie dzięki, miło bardzo było :)
Rafał. Również dzięki za bardzo miłe spotkanko i pogaduchy.

... :uklon:
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu :evil:
Obrazek
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
:lol:

Awatar użytkownika
Aliass
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#144 Post autor: Aliass »

jakbym wiedzial to sam bym sie zabrał... pozatym mam przesyłke do dostarczenia dla Rafała :)
Obrazek

#145 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

Aliass pisze:jakbym wiedzial to sam bym sie zabrał... pozatym mam przesyłke do dostarczenia dla Rafała :)
Spokojnie to się nie pali :) spocik wyskoczył spontanicznie i dlatego nas dwóch ;)

Maćku
Zafiromaniak

#146 Post autor: Maćku »

O wy w morde kopani :P to będzie trzeba za niedługo zrobić Spota z bandą obniżonych Zosiek :mrgreen:
Obrazek

#147 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

Maćku pisze:O wy w morde kopani :P to będzie trzeba za niedługo zrobić Spota z bandą obniżonych Zosiek :mrgreen:
Moja jeszcze nie ma lęku wysokości, więc chyba się nie załapię hehee... wszystko zależy od decyzji czy będę brał zawias kolegi Wojtka (Wojtowca) czy nie, na dzień dzisiejszy po prezentach dla Zosi (nowe kozaczki na zimę) trochę mnie "brakło" do wypłaty i musiałem pociągnąć z pieniążków przeznaczonych na lakiernika, ale po wypłacie powinno wrócić chyba...

Po nowym roku niestety będę przeznaczał furę pieniędzy na gaz niestety, do roboty po 30km w jedną stronę i oprócz tego z ojcem będę musiał jeździć na naświetlania do Gliwic :( to przykre akurat, ale nie będę skąpił. Łącznie z podjazdem po ojca to jakieś 45km w jedną stronę czyli przez 1,5 miesiąca Zosia będzie robić po 150km dziennie plus wypady na zakupy/znajomi itp. tankowanie co 3 dni, ale spoko, to jest dla taty, oby nikt nigdy nie miał takich problemów w rodzinie

Awatar użytkownika
gRZENIU
Zafiromaniak
Imię: Grzegorz
Auto: Signum
Model: Polift
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#148 Post autor: gRZENIU »

Rafał trzymam kciuki za zdrowie Twojego taty ...

Maćku
Zafiromaniak

#149 Post autor: Maćku »

Zdrowie najważniejsze... a tate ma się jednego niech mu zdrowie dopisuje :ok:
Obrazek

#150 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

Spokojnie koledzy, tata ma już 73 lata, ale niech pożyje jak najdłużej, na temat reszty rodzeństwa żal się wypowiadać (łącznie 5-oro dzieci), zostałem praktycznie sam. Na szczęście oszczędzałem urlop i mam teraz ponad 20 dni urlopu z zeszłego roku i kierownik sam mi go wciska i się cieszy jak będę brał, tyle dobrego... Spokojnie dam radę. Dość tych smutów, pora na aktual

Dziś spadł śnieg i cieszyłem się, że jednak zmieniłem opony "zimowe" na dobre zimowe. Aktualnie to Barum Polaris 3 z 2011 roku z dużą ilością "mięsa". No powiem wracając z roboty było lodowisko, przy wjeździe na autostradę chciałem uciec przed ciężarówką i na 3 biegu przy ok. 80km/h włączyła się kontrola trakcji... nie wciskałem pedału gazu do dechy, ale mocno, aby nie zmuszać kierowcy tira do hamowania, dojechałem do 90 i sam tirowiec zwolnił, za ślisko. Reszta drogi bezpiecznie 80-90, ale po zjeździe sprawdziłem gumki na lokalnych drogach i było bardzo dobrze, oponki przewidywalne i dobrze "gryzą" śnieg ubity i breję. Sam się zdziwiłem, a dzisiaj rano w szpitalu będąc przeglądałem stronę auto świata w komórce i test opon był akurat i te barumki na 3 miejscu, to chyba jednak można kupić tanie opony a bardzo dobre :) cieszę się z takiej okazji (dałem 300zł za komplet z 2011 roku)... ech, morda cieszy się jeszcze bardziej... pora na spełnianie kolejnych marzeń hehehe

Zablokowany

Wróć do „Zafira A”