CB_Radio - jakie, gdzie i jak zamontować, anteny - jakie?
Moderator: Sebu$
http://www.allegro.pl/item989927165_pre ... 45_ss.html
czyli to by było ok ??
a będę musiał jechać do fachowców czy podłączam i działa?
czyli to by było ok ??
a będę musiał jechać do fachowców czy podłączam i działa?
W Dieslu tak już jest, filtr nie zawsze pomaga, zajrzyj TU:jacekk44 pisze:w mojej zafirze w czesie jazdy pierdzi cb chyba że zdejme nogę z gazu to pierdzenie ustaje co mam z tym zrobić radio to president harry II antena president ML145
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... o&start=30
A ja u siebie mam tak:Lorry pisze:W związku z pytaniami jak zamontować CB w ZB pokaże tu moją bezinwazyjną metodę
Zamiast wkrętów można zastosować taśmy rzepowe 3M (dają radę).
Odsłuch głośnika bardzo doby (w stronę kierowcy),
Jak opuszczam Zośkę to przekładam w boczek i nic nie widać.
Jeżeli chodzi o to czy nie przeszkadza, odpowiadam- NIE!
Niżej zdjęcie w czasie jazdy (nic nie haczy, nie przeszkadza
POZDR
To i ja dodam swoje 5 gorszy
Pomimo tego, że troszkę mnie zmroziły posty dotyczące zakłóceń CB Radia w ZB CDTI postanowiłem zaryzykować i nabyłem dziś w necie radyjko PRESIDENT HARRY II CLASSIC (bez ASC) i antenkę PRESIDENT MISSOURI.
Pewnie koło wtorku kurier dostarczy mi moją nową zabawkę to dam znać jak zestaw się spisuje w mojej Zośce. Montował będę na gniazdo zapalniczki i pewnie początkowo wrzucę radio do kieszonki w fotelu (być może później znajdę jakieś miejsce na stałe np. w tunelu środkowym tam gdzie teraz mam nieszczęsny portal telefonu).
Mam nadzieję, że uda się sprzęcik odpowiednio dostroić (zlecę to oczywiście fachowcom, sam nie mam ani sprzętu ani odpowiedniej wiedzy żeby się w to bawić) i spełni moje niewygórowane potrzeby (2xdziennie zapytać jak ścieżka na Kato i Tychy na trasie 86).
Pomimo tego, że troszkę mnie zmroziły posty dotyczące zakłóceń CB Radia w ZB CDTI postanowiłem zaryzykować i nabyłem dziś w necie radyjko PRESIDENT HARRY II CLASSIC (bez ASC) i antenkę PRESIDENT MISSOURI.
Pewnie koło wtorku kurier dostarczy mi moją nową zabawkę to dam znać jak zestaw się spisuje w mojej Zośce. Montował będę na gniazdo zapalniczki i pewnie początkowo wrzucę radio do kieszonki w fotelu (być może później znajdę jakieś miejsce na stałe np. w tunelu środkowym tam gdzie teraz mam nieszczęsny portal telefonu).
Mam nadzieję, że uda się sprzęcik odpowiednio dostroić (zlecę to oczywiście fachowcom, sam nie mam ani sprzętu ani odpowiedniej wiedzy żeby się w to bawić) i spełni moje niewygórowane potrzeby (2xdziennie zapytać jak ścieżka na Kato i Tychy na trasie 86).
Astra G 1.6 X16SZR (w gazie) - sprzedana
Zafira B 1.9 Z19DTH (chip V-Tech) - sprzedana
...teraz japoniec...
...teraz japoniec...
Ja nie wiem co Wy w tych preziach widzicie. Nie powiem , o kilku można powiedzieć , że są dobrymi radiami ale na pewno nie są to radia nowe i nie johny i harry , szczególnie nowe.rhaaziel pisze:To i ja dodam swoje 5 gorszy
Ta antena to jedna z najgorszych anten , nawet pewien sklep ( jak znajdę linka to wrzucę) wypowiada się o niej bardzo źle. Trzeba było sobie wziąć siro as-100 i było by o wiele lepiej a na pewno taniej.
Słuchałem unidena 520 / johny , dla mnie to szumofon i tyle. Harry nie różni się wiele od johnego więc cudów też pewnie nie ma.
Za parę dni będę miał okazję posłuchać alana 18 , który ma (podobno) najlepszy ze wszystkich radyjek AM /FM ,odbiornik .
No ale jak to mówią " bez gwiazdy ni ma jazdy"
Wiem że Uniden 520 i harry classic to prawie to samo, zdecydowałem się na harrego bo akurat dwóch moich znajomych jeździ z harrym i johnnym i są bardzo zadowoleni, sam wielokrotnie słuchałem u kumpla tego radyjka (zarówno harry II jak i johnny II) i działa wyśmienicie (testowane w Astrze H 1.7 CDTI). Jeśli chodzi o najnowszą kolekcje z gwiazdą na pysku to ja celowo właśnie wybrałem classica ze względu na zastrzeżenia co do najnowszych produktów presidenta, w szczególności do tego jak działa ASC.
Nie kłócę się tutaj, że harry + missouri to najlepszy wybór gdyż nie mam aż takiego doświadczenia i być może mogłem wybrać coś innego lepszego/tańszego każdy lubi coś innego
Zdecydowałem się głównie dlatego, że wiem jak to radio działa u znajomych, innych niestety nie miałem okazji przetestować.
Nie kłócę się tutaj, że harry + missouri to najlepszy wybór gdyż nie mam aż takiego doświadczenia i być może mogłem wybrać coś innego lepszego/tańszego każdy lubi coś innego
Zdecydowałem się głównie dlatego, że wiem jak to radio działa u znajomych, innych niestety nie miałem okazji przetestować.
Ostatnio zmieniony 18 maja 2010, 09:31 przez rhaaziel, łącznie zmieniany 1 raz.
Astra G 1.6 X16SZR (w gazie) - sprzedana
...teraz japoniec...
...teraz japoniec...
Podstawą dobrego odbioru/nadawania jest antena i jej dostrojenie do auta i dostosowanie długości kabla antenowego, jak również zawsze magnes pogarsza jakość sygnału, ideałem jest antena montowana na stałe.
Jeżeli chodzi o same radia to w przedziale 200-400 jakość jest bardzo zbliżona, różnią się tylko gadżetami (wyświetlacze, itp). Jedyną różnicą jest jakość i czułość redukcji szumu.
Miałem kiedyś (i mam na zapasie w szafie) radio z niższej półki a antenę lepsiejszą, nawet fachman był pewny,że nadaję na PRESIDENCIE a to szajsik za 80 zeta był. Teraz jeżdżę na Allanie z dobrym batem i pełen LUZ
Jeżeli chodzi o same radia to w przedziale 200-400 jakość jest bardzo zbliżona, różnią się tylko gadżetami (wyświetlacze, itp). Jedyną różnicą jest jakość i czułość redukcji szumu.
Miałem kiedyś (i mam na zapasie w szafie) radio z niższej półki a antenę lepsiejszą, nawet fachman był pewny,że nadaję na PRESIDENCIE a to szajsik za 80 zeta był. Teraz jeżdżę na Allanie z dobrym batem i pełen LUZ