[B]Problemy z BC
Czy w ZosiachB spalenie żarówki (zwłaszcza świateł mijania) jest sygnalizowane np. wyświetleniem komunikatu lub zgaśnięciem zielonej kontrolki świateł mijania?
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
Nie wiem jak czy we wszystkich ale u mnie np (ale ja mam rozszerzony komp pokładowy ) takie coś pokazuje, jak spaliła się postojówka to był komunikat, podobnie gdy brakło płynu do sprysków, ale jak mi się BiXenon zawiesił to świeciła się jego oddzielna kontrolka.
Skoro wiec postój był sygnalizowany to mijania tym bardziej, ale nie wiem czy tylko w przypadku rozszerzonego kompa czy też zwykłego
Skoro wiec postój był sygnalizowany to mijania tym bardziej, ale nie wiem czy tylko w przypadku rozszerzonego kompa czy też zwykłego
a czy to dotyczy wszystkich żarówek?
Bo mam np. przepaloną tylną od podświetlenia tablicy rejestracyjnej i komunikatu na kompie brak. Wyświetlają mi się natomiast informacje odnośnie braku płynu do spryskiwaczy itp.
Bo mam np. przepaloną tylną od podświetlenia tablicy rejestracyjnej i komunikatu na kompie brak. Wyświetlają mi się natomiast informacje odnośnie braku płynu do spryskiwaczy itp.
w poszukiwaniu godnego następcy ZB OPC
edit: następca znaleziony... zobaczymy czy okaże się godny
edit: następca znaleziony... zobaczymy czy okaże się godny
przerabialem to z kolega na spocie w krakowiekwazaar pisze:a czy to dotyczy wszystkich żarówek?
zarowki podswietlenia tablicy rejestracyjnej nie sa sprawdzane przy rozruchu - a dokladnie kierowca nie jest informowany o ich spaleniu, natomiast podpinajac komputer i odczytujac bledy mozna to sprawdzic (oprocz organoleptycznie )
a czy po odblokowaniu komputera możesz sterować wentylacją i klimatyzacją lewym przyciskiem przy kierownicy? bo u mnie przed odblokowaniem kompa mogłem sterować a po odblokowaniu już niestety nie. Czy to tak działa, że albo wybieram sterowanie w kierownicy komputerem albo wentylacją, nie ma możliwości aby sterować komputerem oraz wentylacją?
W mojej ZB z DVD90Navi komputer pokładowy nie podaje ostrzeżeń. Ostrzega o kończacym się paliwie, ale nie poinformował mnie kiedyś o spalonej żarówce świateł mijania, teraz o wypsikanym płynie do spryskiwaczy, ani o zbyt niskim poziomie oleju silnikowego - dobrze że ostrzegła mnie żółta kontrolka (olejarka z falistym podkreśleniem). Pytanko: (a od razu mówię że korzystałem z szukajki) jak go przekonać aby się odzywał? (mam op-coma)
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
A pokazywał coś takiego wcześniej już
Obawiam się że to o czym mówisz wchodzi w skład rozszerzonego kompa pokładowego i są do tego czujniki. (mnie akurat mówi takie rzeczy )
Nie wiem tylko jak to jest z tymi czujkami... Czy one są i wystarczy aktywacja czy też trzeba dokładać...
Popróbuj zabawy op comem Wiecej pomysłów (przynajmniej ja ) nie mam
Obawiam się że to o czym mówisz wchodzi w skład rozszerzonego kompa pokładowego i są do tego czujniki. (mnie akurat mówi takie rzeczy )
Nie wiem tylko jak to jest z tymi czujkami... Czy one są i wystarczy aktywacja czy też trzeba dokładać...
Popróbuj zabawy op comem Wiecej pomysłów (przynajmniej ja ) nie mam