[B] dzienne światła LED
Nie ksenony tylko halogeny przeciwmgielne bez postojowych świateł. Ale chyba ten problem nie rozwiąże jakieś przeprogramowanie czy coś w tym stylu, bo na programowane światła to świecą drogowe w mniejszej ilości procentowo a w ksenonach drogowych chyba się po prostu tego nie da zrobić
EDIT
Tunio999 widzę że ty też masz ZB po lifcie jak i chyba masz też bi ksenony, jak sobie radzisz nie szkoda ci żarników W twoim opisie widzę dopisek Sport czy to OPC bo jeśli tak to nie masz problemu bo jest coś takiego:
http://allegro.pl/duolight-dzienne-ver- ... 40042.html
No i właśnie ciekawe czy pasują do normalnych typów jak mój chyba taniej wyjdzie w eksploatacji niż wymieniać co jakiś czas żarniki
EDIT
Tunio999 widzę że ty też masz ZB po lifcie jak i chyba masz też bi ksenony, jak sobie radzisz nie szkoda ci żarników W twoim opisie widzę dopisek Sport czy to OPC bo jeśli tak to nie masz problemu bo jest coś takiego:
http://allegro.pl/duolight-dzienne-ver- ... 40042.html
No i właśnie ciekawe czy pasują do normalnych typów jak mój chyba taniej wyjdzie w eksploatacji niż wymieniać co jakiś czas żarniki
Ostatnio zmieniony 09 mar 2016, 17:30 przez dziwer, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Tak mamdziwer pisze:Tunio999 widzę że ty też masz ZB po lifcie
A tego to nie mamdziwer pisze: i chyba masz też bi ksenony
Ja zamontowałem dzienne światła punktowe w kratki od halogenów - ten temat str 33
PS: Te z aukcji nie będą Ci pasować :>
Ostatnio zmieniony 09 mar 2016, 14:49 przez Tunio999, łącznie zmieniany 2 razy.
- Albert Einstein
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Jestem na etapie poszukiwań lamp dziennych led, ale do zośki trudno jest coś dobrać, by to przyzwoicie wyglądało i jeszcze kosztowało rozsądne pieniądze.
Nie chcę pozbywać się halogenów, bo z nich korzystam.
Skoda, że jest na forum mało fotek montażu świateł dziennych, łatwiej byłoby coś dobrać. Fajne są listwy na diodach COD ale niestety nie posiadają homologacji, a one dałyby się wcisnąć pomiędzy listwy atrapy.
Nie chcę pozbywać się halogenów, bo z nich korzystam.
Skoda, że jest na forum mało fotek montażu świateł dziennych, łatwiej byłoby coś dobrać. Fajne są listwy na diodach COD ale niestety nie posiadają homologacji, a one dałyby się wcisnąć pomiędzy listwy atrapy.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Trzeba wysunąć coś płaskiego przy górnej krawędzi kratki i z wyczuciem wepchnąć ją na zewnątrz. U góry są zatrzaski, a w dolnej części kratka wpuszczona jest w zderzak.Rozgrzeszony pisze:Demontował ktoś kratkę, maskownicę halogenu od przodu w wersji przed liftowej?
Zamierzam jutro zainstalować DRL i nie wiem jak się za to zabrać.
Ostatnio zmieniony 28 mar 2016, 20:36 przez Flora, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam, zamierzam zamontować światła dzienne w Zafirze B przed liftem, poczytałem trochę i sam nie wiem na co się zdecydować.
1. Zamontować Ledy punktowe typu DRL 402 (kratka jest trochę skośna, więc pewnie ciężko będzie to zrobić, żeby wyglądało to sensownie).
2. Zamontować światła skośne w kratkę (dodam, że mam halogeny).
3. Kupić światła dzienne, które montuje się zamiast halogenów (tutaj pytanie, czy muszę coś programowo przestawiać, żeby nie było błędu od halogenów, czy po przestawieniu komputerowym halogeny działają jak światła dzienne, czy też je trzeba wymienić, a zostawić tylko okablowanie, czy zwykły podwórkowy elektronik z kablem to zrobi, czy kłania się wizyta w ASO)
4. Widziałem też światła dzienne z halogenami w jednej obudowie, rozwiązanie pewnie najlepsze, ale też najdroższe.
A może ktoś to inaczej rozwiązał ??
1. Zamontować Ledy punktowe typu DRL 402 (kratka jest trochę skośna, więc pewnie ciężko będzie to zrobić, żeby wyglądało to sensownie).
2. Zamontować światła skośne w kratkę (dodam, że mam halogeny).
3. Kupić światła dzienne, które montuje się zamiast halogenów (tutaj pytanie, czy muszę coś programowo przestawiać, żeby nie było błędu od halogenów, czy po przestawieniu komputerowym halogeny działają jak światła dzienne, czy też je trzeba wymienić, a zostawić tylko okablowanie, czy zwykły podwórkowy elektronik z kablem to zrobi, czy kłania się wizyta w ASO)
4. Widziałem też światła dzienne z halogenami w jednej obudowie, rozwiązanie pewnie najlepsze, ale też najdroższe.
A może ktoś to inaczej rozwiązał ??
- paweldm
- Zafiromaniak
W zafirce jest problem, że kratka od halogenów jest pod skosem praktycznie nie zaokrąglona. Moje autko ma halogeny. Zastanawiałem się nad takimi jak Rolex, ale w moim przypadku końce będą wchodzić w kratkę a środek będzie wystawał do przodu. Sąsiad ma tak założone i nie do końca mi to odpowiada.
Witam dołączam się do tematu i od razu mam pytanie jak zamocować Lezy w atrape kratki na halogeny. Atrape wymieniłem na ta z dziura by założyć okrągłe światła do jazdy dziennej. Tylko zastanawiam się jak mają być zamocowane bo nie ma uchwytów maskownica. Chciałem zakupić światła na allegro o numerach aukcji:6033225266 lub 6130329034?
Witam,
Nie wiem czy dobry temat, ale lepszego nie znalazłem
Jestem świeżym użytkownikiem Zafiry B (jeszcze nie minął tydzień )
Mam pytanie odnośnie świateł dziennych, chce dołożyć do mojej Zośki ledy do jazdy w dzień i znalazłem takie coś:
http://jafra.com.pl/swiatla-do-jazdy-dz ... oznan.html
https://www.youtube.com/watch?v=UtNuOEmfOHY
trochę drogie, ale wygląda ciekawie czy ktoś już montował takie coś ewentualnie jakie mogą być problemy z samymi halogenami z CAN'em
Nie wiem czy dobry temat, ale lepszego nie znalazłem
Jestem świeżym użytkownikiem Zafiry B (jeszcze nie minął tydzień )
Mam pytanie odnośnie świateł dziennych, chce dołożyć do mojej Zośki ledy do jazdy w dzień i znalazłem takie coś:
http://jafra.com.pl/swiatla-do-jazdy-dz ... oznan.html
https://www.youtube.com/watch?v=UtNuOEmfOHY
trochę drogie, ale wygląda ciekawie czy ktoś już montował takie coś ewentualnie jakie mogą być problemy z samymi halogenami z CAN'em
- paweldm
- Zafiromaniak
Nie wiem czy zwróciłeś uwagę one są tylko do wersji opc. W pozostałych wersja klosz jest pod skosem.
Osobiście jestem coraz bardzie przekonany do montażu modułu, który korzysta ze świateł drogowych jako światła dzienne. Ma ktoś w tym temacie doświadczenie, może polecić konkretny model modułu.
Osobiście jestem coraz bardzie przekonany do montażu modułu, który korzysta ze świateł drogowych jako światła dzienne. Ma ktoś w tym temacie doświadczenie, może polecić konkretny model modułu.