Lampki tablicy rejestracyjnej

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
regan18
Przeglądacz
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH
Lampki tablicy rejestracyjnej

#1 Post autor: regan18 »

Witam.
Mam problem z żarówkami tablicy rejestracyjnej. gdy poprzednio wymienialem zarowki w oswietleniu tablicy rejestracyjnej plastiki na srodku byly troche wypukle tak jakby od przegrzania. Dzis zauwazylem że znowu jedna zarowka nie swieci. Przy rozebraniu zauwazylem ze caly ten plastik pekl na pół i zarowka takze byla cala biala.
Macie moze jakis patent na to oswietlenie? Może zarowki Led albo myslalem o paskach SMD by nie przegrzaly nowych plastikow.

Pozdrawiam

herkules
Przeglądacz
Model:

#2 Post autor: herkules »

Wymień plastiki na nowe i załóż Ledy będziesz zadowolony 200%

Awatar użytkownika
mariusz_technik
Mieszkaniec
Model:

#3 Post autor: mariusz_technik »

Ja ostatnio musiałem połamać lampki od podświetlenia rejestracji, bo nie szło ich odkręcić żeby wymienić żarówkę - zardzewiały śruby. Nowe oryginalne lampki GM kupiłem na allegro, za 2 sztuki zapłaciłem z wysyłka około 80zł. Są razem z uszczelką, żarówką, i pięknie świecą :)

Awatar użytkownika
regan18
Przeglądacz
#4 Post autor: regan18 »

mariusz_technik pisze:Ja ostatnio musiałem połamać lampki od podświetlenia rejestracji, bo nie szło ich odkręcić żeby wymienić żarówkę - zardzewiały śruby. Nowe oryginalne lampki GM kupiłem na allegro, za 2 sztuki zapłaciłem z wysyłka około 80zł. Są razem z uszczelką, żarówką, i pięknie świecą :)
tylko pytanie czy jak zaloze znow zwykle zarowki to czy sie znowu nie przegrzeja?

Awatar użytkownika
mariusz_technik
Mieszkaniec
Model:

#5 Post autor: mariusz_technik »

No ale jak ma się przegrzać? Przecież to jest tak zaprojektowane. Może miałeś włożoną zbyt mocną żarówkę :?: W ostateczności można wstawić leda, ale ja u siebie nie widzę takiej potrzeby

Awatar użytkownika
Prymas
Świeżak
Imię: Przemek
Auto: Opel Zafira A 1.8 elegance
Model: ZA
Oznaczenie silnika: X18xe
#6 Post autor: Prymas »

Witajcie...

Ja dziś musiałem połamać klosze bo śruby od nowości nie ruszane i tak zardzewiały że wd40 i inne cuda nie pomagały. Zamówiłem nowe klosze na alledrogo z ledami i...niech się stanie światłość bo jak mnie strzelą w drodze do pracy (5 rano) to pozamiatane.
U mnie najpierw padła jedna żarówka a dziś rano zauważyłem że drugą też trafiło...życie nic nie jest wieczne

Awatar użytkownika
mosfer
Debiutant
Model:

#7 Post autor: mosfer »

I ja również mialem problem ze srubami tablicy rejestracyjnej. Zardzewialy i nie daly sie odkręcić, ale wykretaki zalatwily sprawę i obylo sie bez lamania plastikow.

Awatar użytkownika
lawless
Zafiromaniak
Imię: Adam
Auto: Opel Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z1.8XER

#8 Post autor: lawless »

Też to przerabiałem kiedyś :lol:
Myśl samodzielnie!

Crazy
Zafiromaniak
Imię: Dawid
Auto: Insignia
Oznaczenie silnika: A16LET
#9 Post autor: Crazy »

PabloSBT pisze:Witam mam problem z oświetleniem rejestracji jedna lampka się ledwo żarzyła wiec odkręciłem ja i był ten bolec w gnieździe przy samochodzie zaśniedziały chciałem go przeczyścic i się ułamał szukam na internecie ale są same lampki bez gniazda i nie wiem co teraz zrobić miał ktoś podobny problem ?da się to gniazdo gdzieś dokupić albo jakoś nadsztukować ułamało mi się tak że nie widać wcale gdzie ta blaszka jest

Kup kolego od razu całe gotowe zestawy LED na allebazarze.
Ostatnio zmieniony 10 cze 2016, 21:48 przez Crazy, łącznie zmieniany 1 raz.
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam

PabloSBT
Świeżak
Model:

#10 Post autor: PabloSBT »

Tylko chodzi o to ze ledowe zestawy są tylko tskie ze się wkłada w złącze w samochodzie nie widzę takich żeby były takie żeby nie były potrzebne te blaszki w samochodzie a mi w samochodzie sie rozlecialo a nie w tej lampce :(

Crazy
Zafiromaniak
Imię: Dawid
Auto: Insignia
Oznaczenie silnika: A16LET
#11 Post autor: Crazy »

hmm to może kupić używkę od kogoś ?
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam

Awatar użytkownika
regan18
Przeglądacz
#12 Post autor: regan18 »

Kolego ja pojechałem na szrot i zabrałem od Opla Omegi :) Wszystko pasowało a jest ich wiele na szrocie.

PabloSBT
Świeżak
Model:

#13 Post autor: PabloSBT »

już mam wymienione kupiłem całą listwe tylnia razem z tymi lampkami za 30 zł z przesyłką jeździlem po szrotach ale mówili albo że nie mają albo że samych lampek nie sprzedadzą podejrzewam że nie chciało się im szukać ;) teraz oświetlenie działa super, wymieniłem obie lampki bo druga tez juz była zaśniedziała

grego
Przeglądacz
Model:

#14 Post autor: grego »

Odgrzewam temat,
A jak to jest z lamkami podświetlenia? Bo u mnie są na wkręty a widzę wiele na wcisk. Można taką lampkę na wcisk zamontować w miejsce tej na kręty?
U mnie jest na wkręty i nijak nie mogę ich wykręcić :(
Pozdrawiam,
Grzegorz

---------------
Poprzednio były:
Porsche 944, 2.5
Ford Sierra 2.0 DOHC

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”