Dziwne drgania - Prosze o porady
Moderator: Sebu$
Dziwne drgania - Prosze o porady
Witam wszystkich!
Posiadam zośke A z 2002 roku, silnik ON 2.O DTI
Apropos tematu:
Nie wiem skąd to się bierze ale na każdym biegu gdy obrotomierz dochodzi do 2,5 tysiąca obrotów silnik dostaje drgań, kiedy wskazówka przekroczy 2,6 tys. (około) drgania zanikają. Samochód mam od roku (łączny przebieg 160 tys. km) i ciągle mam ten problem. Nie wiem czy to normalne żeby tak się działo. Czy to może być coś z turbiną?
Jeśli ktoś ma bądź miał podobny problem proszę o porady, wskazówki.
Pozdro.
Posiadam zośke A z 2002 roku, silnik ON 2.O DTI
Apropos tematu:
Nie wiem skąd to się bierze ale na każdym biegu gdy obrotomierz dochodzi do 2,5 tysiąca obrotów silnik dostaje drgań, kiedy wskazówka przekroczy 2,6 tys. (około) drgania zanikają. Samochód mam od roku (łączny przebieg 160 tys. km) i ciągle mam ten problem. Nie wiem czy to normalne żeby tak się działo. Czy to może być coś z turbiną?
Jeśli ktoś ma bądź miał podobny problem proszę o porady, wskazówki.
Pozdro.
- the_starsailor
- Bywalec
- Imię: Maciej
- Auto: Renault
- Model: GS3
- Oznaczenie silnika: R9M
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
Odpowiedź:jarecki69 pisze:Wyważałes te zimówki?
Coś jest nie jasnego w wypowiedzi Mateusza? Moim zdaniem wszystko jest wyraźnie napisane.matis991 pisze:Tyle że już są wyważone na świeżo nawet bym powiedział
Co do tematu "dziwnych drgań" ale samochodu nie podzespołów i innych części to niestety ale mam podobne ale tylko w niektórych przedziałach prędkości no i zależne jest to od rodzaju drogi.
Nie przejmuje sie jednak tym, bo moim zdaniem takie drgania sa podobne do drgania "przeciążonego" silnika - szybka redukcja zawsze załatwia sprawe
Szukanie powodu takich drgań, piszczeń, skrzypień itd. itp. jest często jak z tym szukaniem igły w stogu siana
Też na początku szukałem wszelkich piszczeń, drgań ale z czasem (po nierównych walka) dałem sobie spokój