Sporadyczny brak mocy

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Danielsky

Sporadyczny brak mocy

#1 Post autor: Danielsky »

Witam wszystkich chciałbym zapytać bo na forum nic dotyczącego mojego problemu nie znalazłem czy ktoś z was miał tak kiedyś w zosce ze po odpaleniu wszystko grało ale podczas ruszania ewidentny brak mocy? Żadnych błędów na kompie ani na desce.ponowne odpalenie i wszystko wporzadku. Nie mam dpf ani egr jakieś sugestie? Co się komuś nasuwa? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Opel Zafira
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#2 Post autor: Bodek »

Przeczytaj to - przeczyść co trzeba i powinno się poprawić.

Chyba, że już to zrobiłeś - na razie temat zostawiam.
Danielsky

#3 Post autor: Danielsky »

Dzięki Bodek ale ale ten opis głównie dotyczy egr i dpf ktorych praktycznie nie mam bo je wyłączyłem programowo do wyczyszczenie został mi tylko map sensor ale czy to on może odpowiadać za np poranny brak mocy?

Dodam że to nie zawsze się dzieje dosłownie raz na dwa tygodnie raz na tydzień max i po ponownym odpaleniu auto jak marzenie
Ostatnio zmieniony 24 lip 2016, 15:46 przez Danielsky, łącznie zmieniany 1 raz.
Danielsky

#4 Post autor: Danielsky »

Jakieś pomysły koleżanki i koledzy?
spectroB

#5 Post autor: spectroB »

Danielsky pisze:Jakieś pomysły koleżanki i koledzy?
Sprawdź działanie przepustnicy.
Danielsky

#6 Post autor: Danielsky »

Czy jest jeszcze ktoś z ok Bydgoszczy z komputerem żeby móc zoske podpiąć może we dwójkę jakoś udało by się ogarnąć temat
Danielsky

#7 Post autor: Danielsky »

Witam dziś jeszcze dokładnie wyczysciłem czujnik ciśnienia doładowania był cały zasyfiony wyczysciłem przepustnice i jutro się okaze czy coś lepiej będzie. Chwilę temu byłem jeszcze na podpięcia kompa i nic nie ma żadnych bledow. Czy powodem porannej zamułki może być zawor sterowania turbo? Chyba tylko to zostalo
Danielsky

#8 Post autor: Danielsky »

No i chyba wszystko wporzadku zafira zachowuje się normalnie od czwartku ani razu nie zamulila jestem dobrej myśli dziękuję za zainteresowanie tematem wychodzi na to ze moim problemem było zasyfione czujnik ciśnienia doładowania i przepustnica.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”