Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sumik pisze:Tak. Mam grzane fotele. Czyli nie da rady...
Właściwie to niezależnie od rodzaju foteli można to zrobić wykorzystując nawet powietrze schłodzone przez klimatyzację :>
Musiałbyś zajrzeć do Bydgoszczy i zostac na kilka dni to trochę byśmy doposażyli Zafirę.
Po dwóch tygodniach z nowymi lampami mogę stwierdzić, że modyfikacja się udała. Pomimo umownych opadów lampy nawet nie zaparowały i przez cały ten czas nikt nie mrugnął mi długimi z powodu braku świateł.
Flora, jak chcesz to kombinuj jakieś 19" a ja opchnę Ci za pół darmo oponki które zostały mi z Zofii bo i tak leżą w garażu
Mam do Ciebie jeszcze pytanko bo widzę że masz założoną "płetwę" na dachu. Posiadasz navi, jak tak to jaki model anteny zastosowałeś i gdzie można coś takiego kupić żeby radio i ori navi pracowała na tej antenie.
Flora pisze:Mam do Ciebie jeszcze pytanko bo widzę że masz założoną "płetwę" na dachu. Posiadasz navi, jak tak to jaki model anteny zastosowałeś i gdzie można coś takiego kupić żeby radio i ori navi pracowała na tej antenie.
Płetwa wyrwana z Astry J, ale żeby było wesoło antena radiowa jest tam zdaje się na szybie i w płetwie jest tylko antena GPS, albo ... nic :> Płetwę trzeba delikatnie ściąć przy podstawie uprzednio zrywając plastik i pasuje wtedy idealnie w otwór po oryginalnej antenie. Z radiem trzeba trochę powalczyć. Mam teraz przełożony wzmacniacz z oryginału, ale kiepsko radzi to sobie w terenie. W wolnej chwili chcę wykorzystać ogrzewanie tylnej szyby do łapania fal radiowych. Mam już nawet zakupiony odpowiedni wzmacniacz i tylko czasu brak.
Hmmm... No dobra.
A teraz inaczej. A jak by założyć jakaś zintegrowaną płetwę z VW, Audi albo BMW bo widziałem takie w ofercie. Antena radiowa to nie problem bo może różnić się tak naprawdę tylko wtykiem. Tylko czy antena GPS ma jakieś parametry którymi mogą różnić się między sobą i mogłaby nie pasować do Opla????
Roznice mogą być, ale nie wpływa to na odbiornik GPS. Większe różnice są przy antenie radiowej, ponieważ musi mieć wbudowany wzmacniacz, który zasilany jest z radia i tu są różne poziomy napięcia. Jak już będę podłączał podgrzewanie szyby to pomierzę.