Naprawa sterownika silnika - kogo polecacie
Moderator: Sebu$
Naprawa sterownika silnika - kogo polecacie
Witam.
Okazuje się, że siada mi sterownik silnika i postanowiłem założyć nowy post. Kogo polecacie na terenie całego kraju do takiej naprawy. Patrzyłem w internecie i jest kilka firm, które tym się zajmują. Może ktoś z was drodzy forumowicze korzystał z jakiejś firmy i jakąś poleci? Propozycje mile widziane
Okazuje się, że siada mi sterownik silnika i postanowiłem założyć nowy post. Kogo polecacie na terenie całego kraju do takiej naprawy. Patrzyłem w internecie i jest kilka firm, które tym się zajmują. Może ktoś z was drodzy forumowicze korzystał z jakiejś firmy i jakąś poleci? Propozycje mile widziane
- OpelGreg
- Mieszkaniec
- Imię: Grzegorz
- Auto: Zafira B Opc 241KM '08
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
witam -naprawiałem u nich X18XE1 -było podejrzenie że usterka jest w sterowniku -będąc na wczasach nad morzem pojechałem do Redy -po diagnostyce niczego konkretnego nie znależli -więc dostałem od nich sklonowany sterownik na którym przyjechałem do domu -jednak w drodze powrotnej okazało się usterka się powtórzyła na ich sterowniku -umowa była taka że jak się usterka na ich sterowniku powtórzy to zwracają pieniądze , tak tez się stało i pieniądze zwrócili po oddaniu sterownika -przyczyną jednak dławienia silnika na trasie za każdym razem po przejechaniu 200/250 km okazała się pompa paliwa a dokładnie pęknięty wężyk / świński ogonek w zbiorniku /. O ile firma nie znalazła usterki to ze swojej strony dotrzymała umowy i bezproblemowo zwróciła pieniądze .
VERONI2468
-
- Bywalec
- Imię: Forfiter
- Auto: Opel Zafira A 1.8 Elegance + LPG STAG
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
U mnie elektro bip sobie nie poradził. Może tak może siak może owak...W każdym razie badali stwierdzali cudowali że komp jest w 100% ok a usterka wracała. Z problemem tj wymiana ecu na inne programowanie kodowanie itd. zrobili fachowcy z firmy autokomputery.pl z miejscowości Damasławek i ich zdecydowanie polecam.
Aleście kotleta odgrzali koledzy... ale korzystając z okazji, u mnie też padł sterownik, na amen i też miałem posyłać do nich, ale laweciarz polecił mi kolesia z mojej okolicy, do którego Zosia została odholowana... Mój sterownik jest gotowy, ale jest u mechanika, a Zosia śmiga... na jego sterowniku. Wiedział, że potrzebuję auto, więc wsadził swój sterownik i przeprogramował. Mam w tym tygodniu podjechać po mój, ale nie mam czasu... jak na razie nic nie zapłaciłem i jeżdżę... gościu ma opinie bardzo dobre jeżeli chodzi o elektronikę, ale niestety ma 2 ogromne wady:
1. bierze kupę roboty na raz i ciężko z terminami, a jak są to ciężko z ustaleniem okresu naprawy... zarobiony chłop, ale jak się poprosi po znajomości to się coś ugra
2. podejrzewam, że bez znajomości - nie ma co podchodzić z nadzieją na szybką naprawę
Co do ceny nie mam pojęcia, mi nie podał za naprawę kwoty jak na razie, ale obiecał, że "na du*** nie usiądę"...
Lokalizacja Śląsk i okolice, więcej szczegółów na PW w razie potrzeby
1. bierze kupę roboty na raz i ciężko z terminami, a jak są to ciężko z ustaleniem okresu naprawy... zarobiony chłop, ale jak się poprosi po znajomości to się coś ugra
2. podejrzewam, że bez znajomości - nie ma co podchodzić z nadzieją na szybką naprawę
Co do ceny nie mam pojęcia, mi nie podał za naprawę kwoty jak na razie, ale obiecał, że "na du*** nie usiądę"...
Lokalizacja Śląsk i okolice, więcej szczegółów na PW w razie potrzeby