Stuki przy wyciśniętym w połowie sprzęgła
Moderator: Sebu$
-
stefan zafira1
Stuki przy wyciśniętym w połowie sprzęgła
Od pewnego czasu dochodzą słyszalne stuki przy wyciśniętym do połowy pedale sprzęgła. Nie ma objawów stuków przy zwolnionym jak i do końca wyciśniętym sprzęgle. ZA DTI 2.0 230 tys. km. Czy ktoś podpowie z czym się liczyć?
-
Crazy
Jesteś pewien że nie miałeś tych stukow wcześniej?
Jak miałem Vectre B z silnikiem Y22DTR miałem IDENTYCZNY przypadek jak twój, chlopaki na forum mi pisali ze to wysprzeglik w tych silnikach tak pracuje 2.0DTI i 2.2DTI i w sumie mieli rację bo zrobiłem z takimi objawami 78 tyś km i do końca nie było żadnych problemów.
Jak miałem Vectre B z silnikiem Y22DTR miałem IDENTYCZNY przypadek jak twój, chlopaki na forum mi pisali ze to wysprzeglik w tych silnikach tak pracuje 2.0DTI i 2.2DTI i w sumie mieli rację bo zrobiłem z takimi objawami 78 tyś km i do końca nie było żadnych problemów.
-
stefan zafira1
Dzięki za info. Ja tak napisałem że od pewnego czasu, ale przejechałem ok. 60 tys. km. Przymierzałem się nawet do wyjęcia silnika bo podejrzewałem także wałek sprzęgłowy z łożyskiem. Trochę się uspokoiłem że z tym można jeździć, skoro niektóre Ople po prostu tak mają.Crazy pisze:Jesteś pewien że nie miałeś tych stukow wcześniej?