[B] - Flora - 1.9 CDTI, 150KM, 2006r
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Foliatec podoba mi się miedziany :>wampir11111 pisze:Co do farby do zaciskow to Foliatec naja bordowy
Obmacałem całą okolicę i nie było, dlatego nastawiłem się na dorabianie.rafant4011 pisze:Kostka jest w okolicy tej rury/wzmocnienia tak na wysokości radia...
Przejechałem się dziś bez plastików i szuflady z przodu - jest zdecydowanie głośniej, więc jest pole do manewru i trzeba będzie coś z tym zrobić
Ostatnio zmieniony 03 paź 2016, 09:18 przez Flora, łącznie zmieniany 1 raz.
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Zafiromaniak
- rafant4011
- Zafiromaniak
To już nie wiem, ja taką kostkę miałem i podłączyłem, tyle że już nie pamiętam w końcu która to była bo w QH jest wejście na dwie kostki, małą i dużą, a w instalacji miałem jedną.
altek ładny, brawo
kolo pasowe jest u Ciebie takie samo? u mnie zdaje się że było bez takiego odsadzenia? Denso co prawda ale osprzęt powinien być taki sam...
altek ładny, brawo
kolo pasowe jest u Ciebie takie samo? u mnie zdaje się że było bez takiego odsadzenia? Denso co prawda ale osprzęt powinien być taki sam...
- Flora
- Zafiromaniak
Właśnie dla wariantu Boscha jest inna rolka (1204175 / 55571966)rafant4011 pisze:kolo pasowe jest u Ciebie takie samo? u mnie zdaje się że było bez takiego odsadzenia? Denso co prawda ale osprzęt powinien być taki sam...
Chociaż z dekodera wynika, że mam 100A to w katalogu części podpowiada 120A Boscha. Muszę sprawdzić co tam rzeczywiście siedzi - może nie będę musiał wtyczki dorabiać.
UFO się robi jak jest zielono, a dziewczyny lubią różSumik pisze: Znajomy miał białe podświetlenie pod autem u siebie w Corsie. Jak wieczorem jechaliśmy na spota i była mgła to wszyscy byli w szoku jak jechał. Wyglądało to jakby unosił się nad ziemią. Efekt WOW (UFO)
Ostatnio zmieniony 03 paź 2016, 11:49 przez Flora, łącznie zmieniany 1 raz.
- Flora
- Zafiromaniak
Znalazłem wtyczkę od dogrzewania, ktoś ostro pocisnął z jej chowaniem.
Przypomniało mi się, że zrobiłem nowy uchwyt do rejestratora. W poprzednim nie wytrzymało tworzywo trzymające przyssawkę. Początkowo rejestrator zaczął drgać, a przy próbie poprawienia docisku uchwyt odpadł od przyssawki.
Nowy uchwyt zrobiony jest z kawałka rury kanalizacyjnej
kształt dopasowany tak aby rejestrator umieścić jak najbliżej szyby, dzięki czemu można całość schować za lusterkiem.
Przypomniało mi się, że zrobiłem nowy uchwyt do rejestratora. W poprzednim nie wytrzymało tworzywo trzymające przyssawkę. Początkowo rejestrator zaczął drgać, a przy próbie poprawienia docisku uchwyt odpadł od przyssawki.
Nowy uchwyt zrobiony jest z kawałka rury kanalizacyjnej
kształt dopasowany tak aby rejestrator umieścić jak najbliżej szyby, dzięki czemu można całość schować za lusterkiem.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Flora
- Zafiromaniak
Jakieś 15 cm powyżej rury, mam wrażenie, że w okolicy głośnika centralnegorafant4011 pisze:i gdzie była wtyczka?
Ktoś przytwierdził ją do grubej wiązki taśmą filcową, ale w taki sposób, że owinął całe złącze. Wtyk namierzyłem tylko dlatego, że nie pasowała mi cienka wiązka, która robiła pętlę.
Jeszcze ciekawsze jest to, że na wiązce był kołek mocujący z trytrytką - jakby kiedyś było tu już ogrzewanie i ktoś je zdemontował