[B] - Flora - 1.9 CDTI, 150KM, 2006r
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
wamka18 pisze:To kiedy podjechac do ciebie.
Czekałem i nikt się nie pojawiłWojti pisze:Piotrek najlepiej jutro he he
Długie oczekiwanie umiliłem sobie dłubaniem w elektronice. Podrasowałem trochę sprzęt do zabaw z pamięciami...
... i zmusiłem zegary z ropniaka aby myślały, że są wariantem z OPC. Aktywowałem w nich PDC, chociaż producent twierdzi, że nie obsługują. Podobnie z AFL i CDC. Został jeszcze do sprawdzenia test wskazówek przy odpalaniu, ale to muszę zrobić w samochodzie, a jest już późno, zimno i właściwie to mam dość satysfakcjonujących wrażeń na dziś (wczoraj).
Mam niesamowitą ekipę sprzątającą, która ogarnia parking przed 5 rano. Kiedyś wyszedłem wcześniej żeby się odkopać przed wyjazdem do pracy, bo wszędzie leżała gruba warstwa śniegu, a tu, ku mojemu zdziwieniu parking i garaże odśnieżone.Wojti pisze:Zimno nie ale śnieg na pewno garaż zasypał
- Flora
- Zafiromaniak
Twoje zegary po wymianie podświetlenia leżą sobie bezpiecznie w pudełku, ale przed złożeniem sklonowałem im pamięć i przeszczepiłem do moich starych, które męczę.
Niestety okazuje się, że nie wszystko można oszukać i przemiatanie wskazówkami nie chciało ruszyć, ale mam jeszcze 2 ochotników do transplantacji, więc może coś z tego będzie.
W ramach ciekawostek, tak się jeździ w Bydgoszczy:
https://www.youtube.com/watch?v=QZ5ubBGe5Uc
Niestety okazuje się, że nie wszystko można oszukać i przemiatanie wskazówkami nie chciało ruszyć, ale mam jeszcze 2 ochotników do transplantacji, więc może coś z tego będzie.
W ramach ciekawostek, tak się jeździ w Bydgoszczy:
https://www.youtube.com/watch?v=QZ5ubBGe5Uc
- Flora
- Zafiromaniak
Zauważyłem, że większość funkcji jest dostępna w każdych zegarach i konfigurowalna programowo. Ograniczenia są wpisane w pamięci, dzięki czemu uruchomiłem obsługę czujników parkowania, kontrolę ciśnienia w oponach i reflektory skrętne w zegarach, które mieć tego nie powinny. Niestety okazuje się, że część zegarów posiada prawdopodobnie okrojone oprogramowanie, które nie wspiera wszystkich funkcji, więc ciężko będzie to obejść.
- Flora
- Zafiromaniak
A co przez to rozumiesz? Wszystkie obsługujące domyślnie przycisk SPORT, czy warianty sportowe z dodatkowymi srebrnymi obwódkami?KIT GTO pisze:opc skan uruchomisz tylko na licznikach od Sporta
Bawiłem się ostatnio zegarami, w których jest opcja uruchomienia przemiatania, ale OP-COM nie potrafił tego zapisać. Wkrótce pewnie spróbuję je nakłonić do współpracy. Mam też moje nowe zegary do testów, więc trochę przypadków do sprawdzenia jest.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
Ooo ciekawe rzeczy tu widze :wow: aż spróbuje się pobawić u siebie.
Ja ostatnio aktywowalem kumplowi BC na CIDzie i uwaliłem kolory ale na szczęście nowa wersja opcoma je przywraca.
Ja ostatnio aktywowalem kumplowi BC na CIDzie i uwaliłem kolory ale na szczęście nowa wersja opcoma je przywraca.
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
- Flora
- Zafiromaniak
Miałem dziś składać moduły do DPFa, ale skończyły się części. Szkoda było marnować czas zarezerwowany na rzeźbienie, więc zabrałem się za dłubanie w lampie:
A tak to wygląda w ciemności:
https://www.youtube.com/watch?v=I_PX-ZtnD74
A tak to wygląda w ciemności:
https://www.youtube.com/watch?v=I_PX-ZtnD74