[A] Problemy związane z oświetleniem kabiny - wnętrza
Moderator: Sebu$
Witam panowie potrzebuje waszej pomocy, mam mały problem z oswietleniem kabiny a dokładnie tylko z światłem z tyłu gdzie siedzą pasażerowie.
czasami świeci i jest ok a w 70% nie działaja ani po otwarciu drzwi ani po załączeniu ich na włączniku.Dziś postanowiłem sprawdzić czy dochodzi tam prąd? i lipa nie ma tam prądu robiłem to próbówką jednym końcem dotknąłem masy i na żadnym kablu nie było napięcia,potem podpiąłem do + i okazało się że na wszystkich trzech kablach jest masa bo świeciło. Może ktoś wie gdzie można szukać przyczyny tej usterki.
Pozdrawiam.
czasami świeci i jest ok a w 70% nie działaja ani po otwarciu drzwi ani po załączeniu ich na włączniku.Dziś postanowiłem sprawdzić czy dochodzi tam prąd? i lipa nie ma tam prądu robiłem to próbówką jednym końcem dotknąłem masy i na żadnym kablu nie było napięcia,potem podpiąłem do + i okazało się że na wszystkich trzech kablach jest masa bo świeciło. Może ktoś wie gdzie można szukać przyczyny tej usterki.
Pozdrawiam.
- timi68
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Volvo S60 D5 AWD 215/440
- Model: II
- Oznaczenie silnika: D5-2.4
U mnie po otwarciu tylnch drzwi świecą tylko świwtełka przy górnej rączce, z przodu podobnie tylko dodatkowo środkowe światło.
Z tego co pamiętam to na bocznych jest masa a środkowy prąd.
Z tego co pamiętam to na bocznych jest masa a środkowy prąd.
Witam,
bezpieczniki są dobre sprawdzałem, a czujniki w drzwiach też są dobre bo sprawdzałem na komputerze jak podłączyłem do samochodu i wszedłem na moduł centralnego zamka to po otwarciu drzwi pokazuje "open" każdych jednych czyli czujniki działają.
Będę szukał dalej jeśli ktoś ma jeszcze jakiś pomysł to czekam.
Pozdrawiam Łukasz
bezpieczniki są dobre sprawdzałem, a czujniki w drzwiach też są dobre bo sprawdzałem na komputerze jak podłączyłem do samochodu i wszedłem na moduł centralnego zamka to po otwarciu drzwi pokazuje "open" każdych jednych czyli czujniki działają.
Będę szukał dalej jeśli ktoś ma jeszcze jakiś pomysł to czekam.
Pozdrawiam Łukasz
Witam, mam taki problem przy zapalaniu. Jeżeli ustawiam kluczyk w pozycji zapłonu, to włącza się oświetlenie i nie wiem jak to usunąć. Reset nie pomógł. Oświetlenie gaśnie po dłuższej chwili, nawet nie pomaga wyłączenie lampki...
Witam chciałbym się dowiedzieć jakie przyciski i co powinno być oświetlone na desce rozdzielczej i nie tylko. Co fabrycznie się świeciło .
Dzięki
Dzięki
Ostatnio zmieniony 22 lip 2011, 19:00 przez cris559, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie są podświetlane.celius pisze:Przyłączę się do tematu. Czy przyciski od sterowania lusterek są podświetlane ?? Bo u mnie ciemno :>