Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pablo84K pisze:Nie to że mam jakieś pretensje , ale mogliście wspomnieć o tym.
Wystarczyło trochę poszukać :>
rzadki pisze:
(...)
w zafirach A żarówka odpowiedzialna za podświetlenie pokręteł nawiewu jest umieszczona w środkowym pokrętle odpowiedzialnym za prędkość nawiewu
(...)
Panowie, przeczytałem kilka poradników odnośnie demontażu zegarów, nigdzie nie piszą, że trzeba demontować kierownice. U mnie kierownica spuszczona maksymalnie w dół a osłony zegarów nie mogę kompletnie wsadzić z powrotem. Wyjąłem ją z wielkim trudem i obawą, że coś pęknie. Wsadzić już nie ma szans bez demontażu kierownicy, jak było u Was ??
Przerabiałem to miesiąc temu. Trzeba rozebrać obudowe kierownicy, wypiąć całkiem manetki, kierownica na maksa w stronę kokpitu i w dół i obudowa wychodzi i wchodzi bez problemu.
"Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził
z oczami utkwionymi w niebo.
Bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić."
Leonardo da Vinci
wojtowca pisze:Przerabiałem to miesiąc temu. Trzeba rozebrać obudowe kierownicy, wypiąć całkiem manetki, kierownica na maksa w stronę kokpitu i w dół i obudowa wychodzi i wchodzi bez problemu.
Uświadomiłeś mnie, że kierownicę można też regulować przód/tył u mnie udało się jak dałem ją całkiem w dół i maksymalnie do siebie a nie w stronę kokpitu.
darrrrek pisze:
Uświadomiłeś mnie, że kierownicę można też regulować przód/tył
Ja też dopiero przypomniałem sobie, że kiera jest regulowana jak już wyciągłem tą część deski poodzierając ją .
darrrrek pisze:u mnie udało się jak dałem ją całkiem w dół i maksymalnie do siebie a nie w stronę kokpitu.
Chyba byłem głodny i zjadłem litery, miało być "w stronę od kokpitu" czyli do siebie. Przepraszam za wprowadzenie w błąd .
"Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził
z oczami utkwionymi w niebo.
Bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić."
Leonardo da Vinci
Witam
Nigdzie nie mogę znaleźć jakiegoś turtoriala odnośnie zdemontowania środkowego panelu. Muszę go zdjąć bo nie mam nawiewu na przednia szybę i muszę poszukać czy tam tkwi przyczyna Posiadam autko z 1999 roku
Poprawiłem błędy ortograficzne - Kocur
Ostatnio zmieniony 14 mar 2018, 11:54 przez Kocur, łącznie zmieniany 3 razy.