Złącze AUX - mini JACK - radio CD30 MP3

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry B

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
miałczyk76
Bywalec
Model:

#16 Post autor: miałczyk76 »

tico0 pisze:
miałczyk76 pisze:nie każde radio takie wejście posiada Widocznie w twoim brak
Posiada sprawdzone organoleptyczie.....
miałczyk76 pisze:Bo jak nie masz wiązki i wejścia założonego to tech tego nie zobaczy
A co ma podpięcie wiązki w stanie beznapięciowym do aktywacji ??? raczej nic nie sądzę by w radiu była tak zaawansowana elektronika by sprawdziła obecność podłączonego przewodu gdy nie ma nic na końcu oprócz gniazdka.... czyli przerwa w obwodzie... uważam że do aktywacji wiązka jest nie potrzebna... jeśli się mylę to wyjaśnij to proszę.
Dodam że mam zaprogramowany indeks 33
Do radia CD 30mp3 index 44 lepiej gra i wszystko działa w wyświetlaczu też musisz AUX uaktywnić :lol:

Skasowany użytkownik 10013

#17 Post autor: Skasowany użytkownik 10013 »

Sory za odkop. Chciałbym doposażyć swoje radyjko w wejście aux. Wymontowałem radio i upewniłem się, że posiada odpowiednie piny. Przy okazji okazało się, że moja kostka jest już okablowana. Mam prośbę do osób posiadających fabrycznie zamontowane gniazdo aux. Mógłby ktoś podać, a najlepiej zrobić fotkę gdzie dokładnie szukać w okolicy tunelu złączki do podłączenia samej końcówki z gniazdem. Po podniesieniu tego plastiku na którym jest oryginalnie montowane aux nie znalazłem żadnego wolnego złącza.

[ Dodano: Pon Kwi 15, 2013 15:03 ]
Złączkę odnalazłem pod obudową lewarka zmiany biegów z prawej strony. Proszę o info jak uruchowmić funkcję aux w op-com.

[ Dodano: Sro Kwi 17, 2013 16:04 ]
I po temacie problem rozwiązany. Brakowało indexów kodów po podłączeniu op-com`a do EHU. Wystarczyło utworzyć plik o moim identyfikatorze radia DID_0x020F w folderze program files/op-com/langData/PL/ProgramingData/MSCAN_0x00000241 i przekopiować indexy z innych plików z typem radia. Ja użyłem index 05101. Aux działa.

zmarekz
Świeżak
Model:

#18 Post autor: zmarekz »

Witam
Posiada radio cd30 mp3.

Pod hamulcem znalazłem złącze AUX IN

W instrukcji znalezionej w sieci ustaliłem, że aby przełączyć się na gniazdo AUX IN należy naciskać przycisk FM/AM, aż na wyświetlaczu pojawi się napis AUX. Nietety u mnie to nie działa.
Próbowałem, tez z przyciskiem CD/MP3 i też nic z tego. Jak w takim razie to włączyć ? Samochód to ZB z 2010.
Pozdrawiam
Załączniki
Złącze AUX
Złącze AUX
Radio:
Radio:

Marcin1983
Imię: marcin
Auto: Opel
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH

#19 Post autor: Marcin1983 »

Panowie czy do cd30 mozna jakoś wpiac AUX dodam że na naklejkę na radiu nie ma pinów do auxa A w radiu są

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”