[B]Piszczenie paska/rolki?????
-
mario1910
mam koledzy zapytanie odnosnie sprzegla alternatora bo sie okazuje ze mam do wymiany bo zaczelo strasznie swistac rozumie ze pasek i rolki bede tez wymienial moje zapytanie brzmi jakiej firmy i orjetacyjne ceny jakie bede musial przeznaczyc zebym za duzo nie przeplacil jak cos pomieszlem to sorka
-
pba1
Jeśli chodzi o pasek Contitecha to podają w katalogu dwa paski (chodzi mi o silnik Z19DTH): 6PK1370 i 6PK1380. Który należy więc zakupić ? Zafirka z 2009r.Szymon78 pisze:witam kolegów itd itp
...pasek wymienialem ok 10tys temu i nie wieżę zeby sie zużył. oglądałem go i wygląda jak nowy.. Naciąg ok... moze ciut za ciasno..
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
O części pytamy w innym temaciepba1 pisze:Jeśli chodzi o pasek Contitecha to podają w katalogu dwa paski (chodzi mi o silnik Z19DTH): 6PK1370 i 6PK1380. Który należy więc zakupić ? Zafirka z 2009r.Szymon78 pisze:witam kolegów itd itp
...pasek wymienialem ok 10tys temu i nie wieżę zeby sie zużył. oglądałem go i wygląda jak nowy.. Naciąg ok... moze ciut za ciasno..
-
mozartinio
-
arkady2222
Witam wszystkich
Mam zapytanie odnosnie paska wieloklionowego. Po odpaleniu auta na zimnym silniku słychać tzw. Ćwierkanie z okolic paska i rolek. Dźwięk ten utrzymuje się 2,3 minuty i zanika. Mozna także popsikac wodą z płynem, wd 40, czy silikonem i ćwierkanie milknie od razu. Zaznaczam, że wymieniłem rolki i pasek i jest bez zmian.
Macie jakieś pomysły na rozwiązanie problemu?
Mam zapytanie odnosnie paska wieloklionowego. Po odpaleniu auta na zimnym silniku słychać tzw. Ćwierkanie z okolic paska i rolek. Dźwięk ten utrzymuje się 2,3 minuty i zanika. Mozna także popsikac wodą z płynem, wd 40, czy silikonem i ćwierkanie milknie od razu. Zaznaczam, że wymieniłem rolki i pasek i jest bez zmian.
Macie jakieś pomysły na rozwiązanie problemu?
-
arkady2222