[FAQ]wypalanie DPF-u
Witam...od miesiaca mam ZB 1.9 120 KM ( 2006 rok, przebieg 53 tys) ..i dzisiaj pierwsze zauważalne wypalanie ( mam od zakupu przejechane 1400 km)....przy wysiadaniu, zanim zdązyłem zgasic silnik, zauważyłem inny dzwięk pracy silnika, komp pokazał 4,4 L/h.....dla pewności zaszedłem z tyłu...- z rury całkiem inny smród ...no więc mała rundka na droge szybkiego ruchu i po kilku minutach wszystko wróciło do normy.....normalna praca, normalne spalanie..jednym słowem..nie jest źle, fakt..dzieki radom z forum wiedziałem, że mniej więcej tak to ma byc..
Jednym słowem,,czytać..czytać i jeszcze raz czytać posty na forum..( czasami tez cos napisać..heheh)
Pozdrawiam
Jednym słowem,,czytać..czytać i jeszcze raz czytać posty na forum..( czasami tez cos napisać..heheh)
Pozdrawiam
...A ty wiesz...kol.kicaj, że ta Zafirka własnie z Hamburga przyjechała???? a dokładniej z Bad wulmstorf..czy jakoś tak.. ( marmsdorfer weg tez znam..heeh)
Pozdrawiam..
mam zasade, że zanim sie za cos wezme to czytam..... zawsze lubiłem czytać...
Raz udało mi sie dokumentnie spartolić navi...gdyz nie doczytałem..potem dokładna skrupulatna ponowna lektura i jest ok
A wracając do tematu....dodam, że przy wypalaniu nie zauwazyłem żadnych kłebów dymu....ot zapach,, zdecydowanie wyzsza temperatura spalin tez była wyczuwalna , no i dosłownie buchanie ciepła spod auta...
Pozdrawiam
Pozdrawiam..
mam zasade, że zanim sie za cos wezme to czytam..... zawsze lubiłem czytać...
Raz udało mi sie dokumentnie spartolić navi...gdyz nie doczytałem..potem dokładna skrupulatna ponowna lektura i jest ok
A wracając do tematu....dodam, że przy wypalaniu nie zauwazyłem żadnych kłebów dymu....ot zapach,, zdecydowanie wyzsza temperatura spalin tez była wyczuwalna , no i dosłownie buchanie ciepła spod auta...
Pozdrawiam
- radmar1702
- Bywalec
- Model:
jestem po kolejnym wypalaniu, tym razem w trasie i tym razem go nie zauważyłem. Byłem wiec lekko zdziwiony podpinając op coma po powrocie do domu...a tu saturacja 8% i 20 km po wypaleniu. Ostatnie 30 km robiłem po autostradzie więc wypalanie miało miesce na autostradzie przy prędkości 140-180km/h. Cóż wypalanie w trasie jest więc dużo skuteczniejsze, gdyż do tej pory wypalał się do max 20%.
- radmar1702
- Bywalec
- Model:
- radmar1702
- Bywalec
- Model:
to była zoorganizowana, grupowa wycinka, przeczytaj cały wątek
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=2807
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=2807
- radmar1702
- Bywalec
- Model: