Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jak miałem poprzednie auta to zawsze coś dawałem, żeby przykryć chłodnice, żeby auto szybciej się nagrzewało. Czy używał ktoś tej osłony w zafirze i czy jest sen jej stosowania? Czy zasłanianie chłodnicy było dobre w dużych fiatach i maluchach a w zafirze już nie przystoi???
Coś link nie trybi
Poprawiłem, już działa
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2017, 17:27 przez Czesławo Moreno, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja osobiście nie widzę powodu, aby w nowoczesnych autach takie coś stosować. To nie Duży Fiat bądź Polonez aby tak się zabezpieczać- mamy termostaty, wentylatory aby "wspomagać" się brakiem powietrza do chłodnicy. Ja na pewno nie myślę o takim czymś mając silnik po mapie i jeszcze z automatem.
Ja osobiście nie widzę powodu, aby w nowoczesnych autach takie coś stosować. To nie Duży Fiat bądź Polonez aby tak się zabezpieczać- mamy termostaty, wentylatory aby "wspomagać" się brakiem powietrza do chłodnicy. Ja na pewno nie myślę o takim czymś mając silnik po mapie i jeszcze z automatem.
Ale jak Ci mroźny wiaterek nie dmucha po silniku i nie hula po komorze w czasie jazdy to silnik się ładniej nagrzewa a to ważne na krótkich trasach, te nowoczesne wcale nie znaczy lepsze, mój stary poczciwy c20ne rozgrzewał się bardzo szybko niezależnie od warunków a te nie które jak to nazywasz nowoczesne diesle są tak oszczędne że do ogrzewana wnętrza muszą mieć elektryczne podgrzewacze płynu chłodzącego
Dobrej jakości osłona jest do zakupienie w firmie H... . Większość ludzi, którzy zakupili owiewki na przód i tył z tej firmy włącznie ze mną są zadowoleni.