[A] [B] [C] Jaki olej do diesla/benzyny ?
Moderator: Mariusz
- basti_seba
- Mieszkaniec
- Imię: Seb
- Auto: ZC 1.4T Enjoy
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B14NEL
- Przeglądacz
- Imię: Mariusz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Koledzy zbliża się wymiana w mojej Zośce Z18XER. Rok temu założyłem długi filtr Knechta i olej Motula X-Clean 0w40 a koła ZFR jak klapały tak klapią z rana nadal jak jest ciepło.
CO teraz założyć? Filtro OK wiem 10 cm. Ale jaki olej z przyzwoitych i niekoniecznie barbarzyńsko drogich bo na tym Motulu różnicy nie zauważyłem.
CO teraz założyć? Filtro OK wiem 10 cm. Ale jaki olej z przyzwoitych i niekoniecznie barbarzyńsko drogich bo na tym Motulu różnicy nie zauważyłem.
Ostatnio zmieniony 29 sie 2017, 22:07 przez mario_79, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Przeglądacz
- Imię: Mariusz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
BO LM Synthol High tech w40 jaki tu jest polecany nieco drogi jest ;(
BO LM Synthol High tech w40 jaki tu jest polecany nieco drogi jest ;(
Ostatnio zmieniony 31 sie 2017, 22:52 przez mario_79, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Świeżak
- Model:
U mnie padlo na valvoline 5w30 SYNpower
Slychac,ze auto pracuje ciszej po zmianie
Slychac,ze auto pracuje ciszej po zmianie
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2017, 22:08 przez spider-tourer, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mieszkaniec
- Imię: Tomek
- Auto: Skoda Superb Kombi
- Model: TDI
- Oznaczenie silnika: CFGB
Ciekaw a alternatywę masz w postaci Neste City Pro 5W40 (moim zdaniem lepszy olej niż toptec 4100). U Siebie w mieście masz przedstawiciela marki Neste na Polskę www.olejeklimowicz.pl. Powołaj się na mnie i poproś o rabat. Jak coś to zapraszam też do mnie.To_mek pisze:Witam,
zbliża się u mnie wymiana oleju, obecnie zalany Liqui Moly Top Tec 4100 5w40. Zostać przy tym czy macie może jakaś inną ciekawa alternatywę? Pozdrawiam
Witajcie,
kupiłem niedawno Zafirę. Chciałbym kupić olej na na dolewkę. Właściciej mówił, że jeździł na tym
Mobile Super Diesel 10W40.
Nie wiem czy coś do znaczenia ma to "Diesel" na oznaczeniu oleju. Kupić to samo czy polecacie coś zamiennego?
Moje auto to benzyna 1.8.
kupiłem niedawno Zafirę. Chciałbym kupić olej na na dolewkę. Właściciej mówił, że jeździł na tym
Mobile Super Diesel 10W40.
Nie wiem czy coś do znaczenia ma to "Diesel" na oznaczeniu oleju. Kupić to samo czy polecacie coś zamiennego?
Ostatnio zmieniony 16 paź 2017, 13:05 przez Skasowany użytkownik 24733, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
guzik_Darek, poczytaj posty wstecz w temacie i będziesz wiedział co polecają użytkownicy
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Mateusz, ale pytanie jest o dolewkęMat86radom pisze:guzik_Darek, poczytaj posty wstecz w temacie i będziesz wiedział co polecają użytkownicy
guzik_Darek pisze:.... Chciałbym kupić olej na na dolewkę. Właściciej mówił, że jeździł na tym
Obrazek Mobile Super Diesel 10W40.
i czy taki olej można lać do benzyny
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
Mój błąd źle zrozumiałemBodek pisze:Mateusz, ale pytanie jest o dolewkęMat86radom pisze:guzik_Darek, poczytaj posty wstecz w temacie i będziesz wiedział co polecają użytkownicy
guzik_Darek pisze:.... Chciałbym kupić olej na na dolewkę. Właściciej mówił, że jeździł na tym
Obrazek Mobile Super Diesel 10W40.
i czy taki olej można lać do benzyny