Moduł komfortu do Zafiry B
-
KAMUI
Ale masz dużo opcji dźwięków z CIM, ja mam tylko 5. A jeśli chodzi o demo dźwięków to też szukałem i nie znalazłem, może pojawi to się w następnej aktualizacji 
-
KAMUI
Łukasz wiem, że omawialiśmy to. Naprawdę nie da się zrobić nic dla Z19DTH w kwestii pozycji EGR. Aby moduł pokazywał obie wartości.
-
LWPM
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTi 111
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z17DTJ
jakie dwie wartości masz na myśli?
jakie dwie wartości masz na myśli?
Ostatnio zmieniony 04 lip 2018, 16:22 przez LWPM, łącznie zmieniany 1 raz.
-
KAMUI
Mam na myśli pozycję EGR zleconą przez ECU i błąd pozycji EGR. Pisałeś kiedyś, że w Z19DTH tego się nie da. Stąd moje pytanie czy są szane aby moduł pokazywał obie w/w wartości.
W najnowszej aktualizacji jest fajna nowość tzn ciśnienie doładowania zlecone i odczytane. Na podstawie tego widzę jak mi się te dane mijają ze sobą.
W najnowszej aktualizacji jest fajna nowość tzn ciśnienie doładowania zlecone i odczytane. Na podstawie tego widzę jak mi się te dane mijają ze sobą.
-
LWPM
- Zafiromaniak
chodzi Ci o zakładkę OBD? to co moduł tam pokazuje... to pokazuje i nic więcej nie da się tam dorobić - to co jest widoczne zależy tylko od sterownika silnika. Z19DTH jest ubogi pod tym względem niestety.
Zleconą pozycję EGR/błąd ustawienia można by chyba dorobić do ECUInfo, ale póki co to tego nie ma i nigdy nie było (jest tylko aktualna pozycja EGR). Jak coś porrzeba dorobić... wiesz gdzie się dopisać do listy życzeń
to tylko wartości odczytane ze sterownika... radziłbym się udać do mechanika z takim problemem. U mnie też się wartości sporo rozjeżdżają... ale może tak ma być? - nie wiem. W każdym razie to nie jest temat na rozważania o działaniu doładowania 
Zleconą pozycję EGR/błąd ustawienia można by chyba dorobić do ECUInfo, ale póki co to tego nie ma i nigdy nie było (jest tylko aktualna pozycja EGR). Jak coś porrzeba dorobić... wiesz gdzie się dopisać do listy życzeń
tylko nie próbuj wyciągać z tego żadnych wnioskówKAMUI pisze:ciśnienie doładowania zlecone i odczytane. Na podstawie tego widzę jak mi się te dane mijają ze sobą.
-
KAMUI
Spoko, to raczej temat dla mechanika ale aż tak drastycznie to nie wygląda.LWPM pisze: 05 lip 2018, 12:42 chodzi Ci o zakładkę OBD? to co moduł tam pokazuje... to pokazuje i nic więcej nie da się tam dorobić - to co jest widoczne zależy tylko od sterownika silnika. Z19DTH jest ubogi pod tym względem niestety.
tylko nie próbuj wyciągać z tego żadnych wnioskówKAMUI pisze:ciśnienie doładowania zlecone i odczytane. Na podstawie tego widzę jak mi się te dane mijają ze sobą.to tylko wartości odczytane ze sterownika... radziłbym się udać do mechanika z takim problemem. U mnie też się wartości sporo rozjeżdżają... ale może tak ma być? - nie wiem. W każdym razie to nie jest temat na rozważania o działaniu doładowania
![]()
- barek16
- Mieszkaniec
- Imię: Krzysztof
- Auto: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
1. Lubię jeździć przełączonym ekranem na BC, patrząc na chwilowe spalanie. Ustawiłem sobie:
Zdarzenia-> silnik-> Po uruchomieniu silnika -> zasymuluj naciśnięcie przyciśku BC, ale to otwiera wewnętrzne menu BC a ja chciałbym ten pierwszy widok zakładki BC gdzie widać chwilowe spalanie, da się ?
2. Chciałbym się delikatnie przypomnieć ze zgłoszeniem https://bugs.lwpm.eu/task/33 które pozwoliłoby na symulację wyłączenia poduszki pasażera.
1. Lubię jeździć przełączonym ekranem na BC, patrząc na chwilowe spalanie. Ustawiłem sobie:
Zdarzenia-> silnik-> Po uruchomieniu silnika -> zasymuluj naciśnięcie przyciśku BC, ale to otwiera wewnętrzne menu BC a ja chciałbym ten pierwszy widok zakładki BC gdzie widać chwilowe spalanie, da się ?
2. Chciałbym się delikatnie przypomnieć ze zgłoszeniem https://bugs.lwpm.eu/task/33 które pozwoliłoby na symulację wyłączenia poduszki pasażera.
-
Patryqo
Ostatnio zauważyłem, że u mnie przestały zamykać się szyby po przekroczeniu zadanej prędkości, jak również przestały działać akcje po wstecznym. W konfiguratorze pokazuje, że mam ustawione, dla pewności ustawiłem jeszcze raz, niestety nie działa. Tak w wersji 9 jak i 10.
Czy nie wkradł się przypadkiem błąd przy tworzeniu kolejnych wersji oprogramowania i moduł powrócił do brania info o wstecznym z czujnika na skrzyni manualnej poprzez uec, zamiast z rec tak aby w automatach też te akcje dzialaly? Nie jestem pewien, ale wydaje mi się ze przestało to działać z chwilą gdy wgrałem pierwsze oprogramowanie z ulepszonym wykrywaniem wypalania w 1.9
Czy nie wkradł się przypadkiem błąd przy tworzeniu kolejnych wersji oprogramowania i moduł powrócił do brania info o wstecznym z czujnika na skrzyni manualnej poprzez uec, zamiast z rec tak aby w automatach też te akcje dzialaly? Nie jestem pewien, ale wydaje mi się ze przestało to działać z chwilą gdy wgrałem pierwsze oprogramowanie z ulepszonym wykrywaniem wypalania w 1.9
-
LWPM
- Zafiromaniak
no... nie bardzo się - w tej chwili się nie da, ale można pomyśleć o tym, bo nie jesteś pierwszy który otopytabarek16 pisze:1. Lubię jeździć przełączonym ekranem na BC, patrząc na chwilowe spalanie. Ustawiłem sobie:
wiem... czekabarek16 pisze:Chciałbym się delikatnie przypomnieć ze zgłoszeniem https://bugs.lwpm.eu/task/33 które pozwoliłoby na symulację wyłączenia poduszki pasażera.
nie ty pierwszy coś w tym temacie zgłaszasz... ale teraz i tak się tym nie zajmę (urlop) jak mógł potwierdzić w której ostatniej wersji działało, a w której przestało... to bardzo byś pomógł w znalezieniu problemuPatryqo pisze:Ostatnio zauważyłem, że u mnie przestały zamykać się szyby po przekroczeniu zadanej prędkości, jak również przestały działać akcje po wstecznym.
-
Patryqo
Ok, sprawdzę i dam znać. I zrobię zgłoszenie na stronie bo pewnie tak będzie Ci łatwiej nad tym zapanować przy okazji ; -)
-
LWPM
- Zafiromaniak
tak... tak będzie dużo lepiej - zgłoszenia przychodzą z wielu źródeł - zwykle bez większych konkretów... a i tak naprawdę zajmuję się tylko tym co jest tam wpisane 
-
marcinsu
Jasno określ że nie przyjmujesz zgłoszeń poza bugs.lwpm.eu
Nikt nie będzie mieć pretensji. Każdy wie że robisz dobrą robotę
Nikt nie będzie mieć pretensji. Każdy wie że robisz dobrą robotę
-
LWPM
- Zafiromaniak
zajmuję tym co tam jest wpisane... ale tutaj przynajmniej można pogadać na temat jakiejś funkcji - coś ustalić... a tam zwykle jak ktoś coś wpisze, to o tym zupełnie zapomina... nawet jak już to zrobię, to się nie odezwie