Zmieniłeś Jke na padlinę? Pogubiłem się.....Umpero pisze: 11 lut 2019, 23:26W Astrze J miałem z 6x i tak trochę mało mi tych migniec w ZBOstap pisze: 11 lut 2019, 22:38Do tej pory nikt tego nie robił. Pytasz czy to możliwe? Prawie wszystko jest możliweUmpero pisze: 11 lut 2019, 20:54 Ja takie szybkie pytanko mam...
Czy modułem LWPM można ustawić liczbę mrugnięć "krótkich kierunkowskazów"?
Teraz mi np. migają chyba ze 4 razy, a bym chciał ustawić żeby tak po 6-7 razach się wyłączały.ten temat tylko twórca może ugryźć
akcjami tego nie zrobisz
![]()
Migają 3xstandardowo
![]()
![]()
Moduł komfortu do Zafiry B
- Ostap
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Umpero
Dokładnie tak. Od maja zaczęło by brakować miejsca w aucie wiec musiałem kupić jakiś mały autobus. Najchętniej to bym przytulił ZC, ale przepaść cenowa pomiędzy generacjami jest ogromna. ZC to ta sama generacja co AJ, a w Jtce jakość wykonania, komfort jazdy, wyciszenie i generalnie wszystko jest o poziom wyżej jak nie dwa. W cenie AJ mam tylko ZB niestety.Ostap pisze: 12 lut 2019, 07:11Zmieniłeś Jke na padlinę? Pogubiłem się.....Umpero pisze: 11 lut 2019, 23:26W Astrze J miałem z 6x i tak trochę mało mi tych migniec w ZBOstap pisze: 11 lut 2019, 22:38Do tej pory nikt tego nie robił. Pytasz czy to możliwe? Prawie wszystko jest możliweUmpero pisze: 11 lut 2019, 20:54 Ja takie szybkie pytanko mam...
Czy modułem LWPM można ustawić liczbę mrugnięć "krótkich kierunkowskazów"?
Teraz mi np. migają chyba ze 4 razy, a bym chciał ustawić żeby tak po 6-7 razach się wyłączały.ten temat tylko twórca może ugryźć
akcjami tego nie zrobisz
![]()
Migają 3xstandardowo
![]()
![]()
![]()
- barek16
- Mieszkaniec
- Imię: Krzysztof
- Auto: Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
No jasne, dokupienia "akcji w tle" to żaden problem. Pytam tylko czy wtedy będzie to tak mogło działać że sobie włączam i wyłączam tą ikonkę kiedy chce. Teraz przy akcjach w tle nie widzę za wiele konfiguracji, ale to może przez to że licencji nie mam.LWPM pisze: 11 lut 2019, 23:58to czegoś takiego wykorzystujesz "akcje w tle"barek16 pisze: 11 lut 2019, 19:10 Łukaszu jeździłem dziś dla testów z odpaloną ikonką AIRBAG OFF i rzeczywiście moduł działa i wykonuje inne akcje bez problemu, natomiast próba włączenia ikonki AIRBAG OFF kiedy ona już się świeci sprawia całkowitą zawiechę modułu i pomaga jedynie wyjęcie go z OBD. Chciałem zrobić tak żeby przytrzymując 0 na radiu ikonka się włączała, a ponownie przytrzymując żeby gasła ale do tego chyba trzeba osobną akcję ?
-
LWPM
- Zafiromaniak
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTi 111
- Oznaczenie silnika: Z17DTJ
no działać będzie - po to właśnie są "akcje w tle". Co do konfiguracji... nie jest zbyt skomplikowana, nie ma tam dużo opcji.barek16 pisze: 12 lut 2019, 09:58Pytam tylko czy wtedy będzie to tak mogło działać że sobie włączam i wyłączam tą ikonkę kiedy chce. Teraz przy akcjach w tle nie widzę za wiele konfiguracji, ale to może przez to że licencji nie mam.
Wybierasz akcje, priorytet i czas (poczytaj pomoc)
Potem w zakładce zdarzenia wybierasz jak chcesz to zmieniać: tzn jakim guzikiem kontrolować.
-
froniu1
Ja w vc zmodyfikowalem wsad w epromie w bcm i teraz zamiast 3 mrugniec kierunku mam 5 mrugniec
.
- barek16
- Mieszkaniec
- Imię: Krzysztof
- Auto: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Łukaszu to cytat jeszcze z softu 0.2x8. Wtedy to naprawiłeś, a teraz po aktualizacji z 0.4a na 0.5b znów się to popsuło. Przynajmniej u mnie po zakończeniu parkowania, nieważne czy guzikiem czy po samo wyłączeniu PAS, wyswietlacz zawsze wskakuje na zakładkę modułu (UHP).LWPM pisze: 30 maja 2018, 15:14 To ja napiszę jak to POWINNO działać (inne zachowanie jest błędem i wymaga poprawki w sofcie! (...)
- PAS wraca do ostatniego menu (a przynajmniej stara się, choć nie ma 100% skuteczności w powrocie)
-
Deleted User 21664
Zmieniłem radio z CD70 NAVI na CDC40 Opera i moduł nie chce gadać jak poprzednio.
Przyciskami z kierownicy można wejść tylko jak radio jest wyłączone. BC nie działa.
Czy miana radia wymusza jakąś specjalną / nową konfigurację?
Przyciskami z kierownicy można wejść tylko jak radio jest wyłączone. BC nie działa.
Czy miana radia wymusza jakąś specjalną / nową konfigurację?
Ostatnio zmieniony 16 lut 2019, 13:31 przez Deleted User 21664, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Deleted User 21664
Nie znalazłem tej opcji - właśnie siedzę nad tym.
Podpowiedz gdzie to się znajduje
Dodano po 1 godzinie 1 minucie 37 sekundach:
Generalnie jest tak:
radio off - wszystko działa (klawisze na kierownicy, BC, Settings
radio on - nic nie działa (po naciśnięciu i przytrzymaniu BC lub lewy dolny na kierownicy uaktywnia się TEST MODE, lewy górny na kierownicy - zmiana stacji)
Przepisałem konfig od początku i jestem w kropce.
Akcje z guzików pilota - działają.
Proszę o info jak sobie z tym poradzić?
Podpowiedz gdzie to się znajduje
Dodano po 1 godzinie 1 minucie 37 sekundach:
Generalnie jest tak:
radio off - wszystko działa (klawisze na kierownicy, BC, Settings
radio on - nic nie działa (po naciśnięciu i przytrzymaniu BC lub lewy dolny na kierownicy uaktywnia się TEST MODE, lewy górny na kierownicy - zmiana stacji)
Przepisałem konfig od początku i jestem w kropce.
Akcje z guzików pilota - działają.
Proszę o info jak sobie z tym poradzić?
- Ostap
- Zafiromaniak
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Było to w konfiguracji ale widzę, że już nie ma. Poczekamy aż Łukasz coś odpowie.
Dodano po 1 godzinie 41 minutach 12 sekundach:
https://youtu.be/QZ767NWaaMA
Takie rzeczy modułem
Dodano po 1 godzinie 41 minutach 12 sekundach:
https://youtu.be/QZ767NWaaMA
Takie rzeczy modułem
-
LWPM
- Zafiromaniak
od wersji softu v0.5 nie trzeba tego zaznaczać - moduł sam wykryje CDC40 i się przestawi jak trzeba.
Jak masz starszą wersję softu - zaktualizuj
ale jeśli masz najnowszy soft i dalej nie działa... daj znać, podpowiem co zrobić
Jak masz starszą wersję softu - zaktualizuj
ale jeśli masz najnowszy soft i dalej nie działa... daj znać, podpowiem co zrobić
Ostatnio zmieniony 17 lut 2019, 21:42 przez LWPM, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Deleted User 21664
mam najnowyszy soft 0.5b i nie działa 
mów mój mentorze
mów mój mentorze
-
LWPM
- Zafiromaniak
wejdź do menu modułu, potem w silnik (Z19DT) i naciskaj SETTINGS... po każdym naciśnięciu pojawi się ekran z różnymi informacjami.
Interesują mnie 3 pierwsze ekrany - potem zobaczmy co dalej robić.
-
froniu1
A nie poprawiles tego w testowym sofcie? Marek pisal ze juz dziala u niego.LWPM pisze: 17 lut 2019, 23:13 wejdź do menu modułu, potem w silnik (Z19DT) i naciskaj SETTINGS... po każdym naciśnięciu pojawi się ekran z różnymi informacjami.
-
LWPM
- Zafiromaniak
u mnie tego problemu, że zawsze wraca do zakładki UHP nigdy nie było... trudno powiedzieć, czy coś tutaj naprawiłem.barek16 pisze: 15 lut 2019, 01:55Łukaszu to cytat jeszcze z softu 0.2x8. Wtedy to naprawiłeś, a teraz po aktualizacji z 0.4a na 0.5b znów się to popsuło. Przynajmniej u mnie po zakończeniu parkowania, nieważne czy guzikiem czy po samo wyłączeniu PAS, wyswietlacz zawsze wskakuje na zakładkę modułu (UHP).LWPM pisze: 30 maja 2018, 15:14 To ja napiszę jak to POWINNO działać (inne zachowanie jest błędem i wymaga poprawki w sofcie! (...)
- PAS wraca do ostatniego menu (a przynajmniej stara się, choć nie ma 100% skuteczności w powrocie)
Na pewno moduł stara się wracać do poprzedniego widoku (w menu modułu, lub do mapy), ale z różnych względów nie zawsze się to udaje.
Nie wiem, czy faktycznie coś się pogorszyło, nie bardzo wiem co więcej można by w tym temacie zrobić.
Co do poprawki dla CDC40.
Faktycznie... już później sobie przypomniałem, że faktycznie to poprawiłem, ale poprawki nie wypuściłem publicznie
W tej chwili jest już dostępna wersji v0.5c - powinno działać dobrze z CDC40 i CD50 Phone (z tymi radiami był problem).