Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam, szybko muszę kupić tanie felgi stalowe pod zimówki.
Chce się upewnić, że wszystkie dane niezbędne do zakupu są poprawne. Nie mam możliwości przymierzenia kół. Ponieważ będą do mnie wysłane, a kupuje je dla mnie znajomy.
KudlatyEOS pisze: 15 paź 2019, 19:48
Witam, szybko muszę kupić tanie felgi stalowe pod zimówki.
Chce się upewnić, że wszystkie dane niezbędne do zakupu są poprawne. Nie mam możliwości przymierzenia kół. Ponieważ będą do mnie wysłane, a kupuje je dla mnie znajomy.
Witam. Bardzo proszę o pomoc czy felgi i opony które sobie wybrałem do Zafiry B z 2008roku będą pasować do ów auta.
Chodzi mi czy nic nie będzie o nic ocierać?
Felgi to: GMP Italia ASTRAL Black Diamond -
Rozstaw śrub: 5x110
Średnica: 17″
Szerokość: 7,00″
Odsadzenie ET: 40,00
Otwór centralny: 73,10
Opony to: Bridgestone Turanza T005
Rozmiar: 225/45 R17
Indeks prędkości: Y = max 300 km/h
Indeks nośności: 91 = max 615 kg.
Bardziej mi chodzi o felgi. Otwór centralny, szerokość, słynne ET... 40ET to nie za duże? Czy szukać czegoś mniejszego?
Z góry Dziękuję za opinie i pomoc.
PS: Jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu chciałbym kupić te felgi i opony.
Tazz pisze: 02 lut 2020, 21:24
Et może być, ale do otworu centrujacego musisz dac pierścienie
pierścienie z tworzywa dobierz tylko w ostateczności... poszukaj z metalu
reszta
Co to jest za pierścień? Jaki rozmiar pierścienia mam szukać ?
Tego to sie nie spodziewałem...
Jest to pierścień redukujący otwór centrujący.
Piasta w Zafirze ma rozmiar 65,1mm czyli aby bezpiecznie i centralnie zamontować felgę musisz mieć pierścień, który zredukuje ten otwór w feldze z 73,1 na 65,1mm
Jeśli nie dasz to, nie uda Ci się wycentrować koła na samych śrubach i koła będą "biły"