[A] Problemy związane z użytkowaniem instalacji LPG - PB
Moderator: Mariusz
- guma75
- Bywalec
- Imię: Waldek
- Auto: Opel Zafira B 1,9CDTI
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Otaru - miałem tydzień temu to samo -gazownik niechciał zrobić bo niewiedziacz czemu tak sie dzieje. Autko odebrane i............ZROBIONE Teraz moge sie podzielic wiadomością. Gazownik dzwonił do siedziby STAGA i powiedzieli mu że musi obejść cewke i pobrać napięcie skądś indziej. Za małe napięcie było i dlatego tak długo kręcił zanim zapalił. Dzięki teraz odpala jak talala.
GUMA75
-
- Zafiromaniak
- Imię: Mirek
- Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18XE1
guma75, czyli się jednak chłopaki uporali A to skoro masz STAGA to chyba wiem o niestey juz po nich o jaki problem chodzi...
Ta instalacja musi miec zasilanie po kluczyku naprawde najlepiej spod stacyjki, a niektórzy mysla ze wystarczy wziąsc np: z cewki i bedzie OKI, ale niestey zycie uczy czego innego. Pozdrawiam
Ta instalacja musi miec zasilanie po kluczyku naprawde najlepiej spod stacyjki, a niektórzy mysla ze wystarczy wziąsc np: z cewki i bedzie OKI, ale niestey zycie uczy czego innego. Pozdrawiam
- guma75
- Bywalec
Wiam. Jutro rano jade do gazownika na regulacje. Wczoraj na trasie spaliła mi równo 9l szkoda ze po mieście tak dużo Dam znac jak będzie po regulacji.
GUMA75
Założyłem gaz tydzień temu więc na razie dopiero testuję i za wcześnie na opinie, ale z innej beczki: czy macie pod butlą założone tą plastykową miskę, w której wcześniej było koło? Zastanawiam się, bo mi gazownik oddał tą michę, ale jeśli założyłby ją to pewnie by trochę osłoniła butlę... Jakie jest wasze zdanie?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
U mnie też kosz został, ale w koszu była jeszcze taka osłona (z tą 'miską' może źle się wyraziłem) i o nią mi chodzi. Z jednej strony może chronić butlę przed np. kamykami, które obiją z butli farbę ale z drugiej strony , jak zimą dostanie się tam śnieg to zostanie już tam do wiosny...Flakun pisze:ja mam taki kosz który podtrzymywał koło
- guma75
- Bywalec
Koledzy byłem u gazownika podpiął kompa i i mówi że błędu bogatego wydechu niema. Dziwne bo jak byłem u kolegi ( Kocur )i poddpieliśmy pod kompa to nieszło go nawet skasować , cały czas wyskakiwał. Gazownik posprawdzał i powiedział ze wszystko jest idealnie ! że niema sie nawet do czego przyczepić. Szokło mnie to - ale ok zobaczymy może ją za bardzo butuje po mieście . Zatankowałem i pojeżdze spokojnie zobaczymy ile przejade -(chciałem zaznaczyć że jeżdze dziennie kokło 20km do pracy i w tym staje na pięciu światłach ) - niema co gdybać , wyjeżdze bak i dam znać .Pozdrawiam
GUMA75
u mnie też osłona została, co do spalania to na trasie 9 - 9,4 z klimą a w mieście 11 - 11,3 chociaż narazie nie mogę za specjalnie kontrolować ze względu na długie stanie w korku
guma 75 - miałem podobny kłopot ale wziołem gazola za "morde" i zrobił ze mną ok 60 - 70 km na podłączonym kompie i teraz jest git
guma 75 - miałem podobny kłopot ale wziołem gazola za "morde" i zrobił ze mną ok 60 - 70 km na podłączonym kompie i teraz jest git
Ostatnio zmieniony 10 sie 2010, 17:50 przez maly.art, łącznie zmieniany 1 raz.