Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kolejno: Opel Corsa 1.2i, Opel Astra 1.6i, Opel Calibra 2.0i, Opel Zafira A 2.0 DTL 16V., Corsa B 1.2 16V, Astra Bertone Cabrio 1.6. Obecnie: Opel Zafira B Cosmo Panorama DTH Opel Zafira B OPC Audi A4 B6 S4 Cabrio 3.0 V6
Czy chodzi o czujnik w zbiorniku wyrównawczym, nie nic z tym nie robiłem.A le mam już korek pożyczony to pojeżdżę trochę i zobaczy najpierw to. Ale dzięki za pomoc.
rafiiik2 pisze: ↑23 mar 2021, 08:42
Czy chodzi o czujnik w zbiorniku wyrównawczym, nie nic z tym nie robiłem.
No to polecam przeczyścić styki. Także tam, gdzie jest on podpięty do UEC-a
kolejno: Opel Corsa 1.2i, Opel Astra 1.6i, Opel Calibra 2.0i, Opel Zafira A 2.0 DTL 16V., Corsa B 1.2 16V, Astra Bertone Cabrio 1.6. Obecnie: Opel Zafira B Cosmo Panorama DTH Opel Zafira B OPC Audi A4 B6 S4 Cabrio 3.0 V6
rafiiik2 pisze: ↑23 mar 2021, 06:01
Ale przed wymianą płynu było to samo.
O tym nie raczyłaś poinformować, a zmienia to postać rzeczy .
W tej sytuacji albo czyścisz styki - ewentualnie podmiana czujnika o czym pisze Kocur , lecz nie chcę wyrokować to zakup tester spalin w układzie chłodzenia by wyeliminować uszczelkę
Ostatnio zmieniony 23 mar 2021, 17:20 przez Sebu$, łącznie zmieniany 2 razy.
Pszczyna pisze: ↑23 mar 2021, 17:46
No to tester tym bardziej iż jest LPG
Witam właśnie zrobiłem test i nie zmienił koloru.
Tylko mam pytanko czy podczas testu w testerze powinno bąbelkować tak jak na filmikach w YouTube ? bo u mnie ani drgneło, i nie wiem czy zrobiłem go prawidłowo.
Tak powinno bąbelkować -przechodzić ciśnienie gdyż CO2 wchodzi w reakcję z płynem zmieniając kolor ,prosty test sam wydychając wdmuchuj do rurki a przekonasz się sam jak zmienia kolor zazwyczaj na zielony
Silnik nagrzany podstawa
Ostatnio zmieniony 29 mar 2021, 21:20 przez Pszczyna, łącznie zmieniany 1 raz.
Pszczyna pisze: ↑29 mar 2021, 21:16
Tak powinno bąbelkować -przechodzić ciśnienie gdyż CO2 wchodzi w reakcję z płynem zmieniając kolor ,prosty test sam wydychając wdmuchuj do rurki a przekonasz się sam jak zmienia kolor zazwyczaj na zielony
Gerglas -rurka fermentacyjna powinna być osadzona w korku który to powinien być mocno osadzony w zbiorniku, zauważ że tam gdzie jest gwint w zbiorniku jest kanał przelewowy i tamtędy może ci ucieka ciśnienie podczas pomiaru , byś musiał kanał ów zaślepić np. plastelinom lub lateksową rękawiczką