Filtr paliwa 2.2 direct (Z22YH) i perypetie z pompą

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Mati_2001
Przeglądacz
Imię: Jac
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z22YH
#16 Post autor: Mati_2001 »

Jestem na etapie załatwiania pompy ( azymut - ASO , może coś się uda wyskubać )
Ale ku przestrodze - w przypadku pęknięcia membrany paliwo dostaje się do oleju !!!!!!
ja po ok 150 - 200 km mam ok 1,5 cm oleju ponad stan, oczywiście rozżedzonego, tak więc odradzam jazdę.
U mnie akurat nadszedł czas na wymmianę, to przynajmniej tutaj mała strata.
Mati_2001
Przeglądacz
Imię: Jac
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z22YH
#17 Post autor: Mati_2001 »

No i po problemie ( i po kasie :cry: ) - pompa wymieniona na continental.
Byłem w ASO i za darmo wymienili mi profilaktycznie regulator ciśnienia, które też ponoć padają - jest kampania na którą moja zocha się załapała - robią to gratis nawet po gwarancji.
Co do pomp wysokiego cisnienia - też jest kampania (do KOŃCA WRZEŚNIA TEGO ROKU , ale mnie ona nie obejmuje

Naprawie należy poddać tylko pojazdy z RM 2008 wymienione po nr VIN. - listę mają dealerzy

Najlepiej sprawdzić datę produkcji pompy paliwowej - pod nazwą producenta, po lewej stronie
1. i 2. cyfra: Dzień miesiąca
3. litera:Miesiąc
(np. D = kwiecień, E = maj, F = czerwiec, itd)
4. cyfra: rok (np. 8 = 2008)
Wymieniają tylko wyprodukowane pomiędzy 15D8 (15 kwietnia 2008) a 31G8 (31 lipca 2008) włącznie.
radziu77

#18 Post autor: radziu77 »

Witam,

mam ten sam problem z pompą wysokiego ciśnienia - Vectra C 2008r. Potrzebuję jednej membrany, czy masz może jeszcze starą pompę ? i chciałbyś sprzedać membranę ?

pozdrawiam

Tomasz
frranekm

#19 Post autor: frranekm »

Potwierdzam pompa wysokiego ciśnienia w tym modelu to dramat 50tyś przejechane i wymiana. Do tego doszedł jeszcze regulator i całość wyszła 2700. Zmieniłem oczywiście na Continentala ( swoją drogą nie wiem czy te simensowskie są jeszcze dostępne)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”