[B] - kwazaar - 2.0T OPC, 241 KM, 2005

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
PATI

#16 Post autor: PATI »

A wymieniałeś pasek rozrządu? Bo nie wiem czy wymienić cały rozrząd z rolkami czy sam pasek?

--scalone--
timi68 pisze:
Lorry pisze: Nie raz groziłem ze jak nie pozamykają to wymontuje korbki i du** bedzie
Dlatego lepsza jest pełna elektryka z blokadą tylnych szyb :lol:
Mały szczegół a mnóstwo zmienia

scaliłem posty //BajBus
Ostatnio zmieniony 31 sie 2009, 22:39 przez PATI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
timi68
Zafiromaniak
Imię: Andrzej
Auto: Volvo S60 D5 AWD 215/440
Model: II
Oznaczenie silnika: D5-2.4
#17 Post autor: timi68 »

Żeczywiście wiele.
Ja mam łańcuch i spokój z wymianami :lol:

PATI staraj się edytować posty bo BajBus nie będzie zadowolony jak ich będzie scalał :lol:

a ty nie spamuj :P bo Ciebie nikt o pasek nie pytał;) a co do scalania taka rola moderatora //BajBus
Ostatnio zmieniony 31 sie 2009, 22:41 przez timi68, łącznie zmieniany 3 razy.

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#18 Post autor: Lorry »

w astrze groziłem demontażem, ja mam na łancuchu wiec teoretycznie spokój do końca, profilaktycznie mam zbadać przy ok 200tyś, przy moich przelotach z 8 lat spokoju ;)

PATI

#19 Post autor: PATI »

Fajnie macie :/

--scalone--

Ja się zastanawiam bo cały komplet to parę stówek, a sam pasek to nie całe 100 zł. A może wiecie ile kosztuje wymiana oleju w dizlu?

--scalone--

LORRY moja Astra była 92' :lol:

scaliłem posty //BajBus
Ostatnio zmieniony 31 sie 2009, 22:43 przez PATI, łącznie zmieniany 2 razy.

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#20 Post autor: Lorry »

Nie jestem modem ale proponuje by tego typu dyskusje przenieść do Shout Boxa coby syfu nie robić.

Pati staraj sie edytować posty ;)

PATI

#21 Post autor: PATI »

ok

Awatar użytkownika
timi68
Zafiromaniak
#22 Post autor: timi68 »

PATI pisze: A może wiecie ile kosztuje wymiana oleju w dizlu?
Zależy od oleju, Ja płaciłem 252 zł za olej z filtrami i 50 zł za wymianę oleju i filtrów.
Elf 10w 40

Awatar użytkownika
kwazaar
Mieszkaniec
Model:

#23 Post autor: kwazaar »

PATI pisze:A wymieniałeś pasek rozrządu? Bo nie wiem czy wymienić cały rozrząd z rolkami czy sam pasek?
Nie wiem wprawdzie jak jest w dieslach ale mój dotychczasowy mechanik mówił, że w oplach benzynach robiąc rozrząd trzeba wymienić pasek, rolkę napinacza i pompę wody
Ostatnio zmieniony 31 sie 2009, 23:00 przez kwazaar, łącznie zmieniany 1 raz.

pawej

#24 Post autor: pawej »

kwazaar pisze:Cześć,

Aż dziwne, że dopiero teraz znalazłem to forum pomimo, że ta obok na zdjęciu to już moja druga Zafira (wcześniej miałem Zofię A 1.6 16V z 2003 r, którą użytkowałem przez ponad 3 lata) i przez cały ten czas jestem również użytkownikiem forum opelklub.pl.

Obecna Zafirka to autko z 12.2005 roku (rok modelowy 2006), jestem 2 właścicielem w Polsce, kupiona 2 tyg. temu, przelot wygląda na oryginalny 55 tkm.

Przesiadka ze 100 konnej Zośki na 241 KM - rewelacja!!!

pzdr
kwazaar

kilka fotek:
coś mi się te fotki z pierwszego posta nie otwierają... czy tylko ja mam ten problem? obejrzał bym chętnie bo ja podobną zafirką śmigam...

Awatar użytkownika
kwazaar
Mieszkaniec
Model:

#25 Post autor: kwazaar »

pawej pisze: coś mi się te fotki z pierwszego posta nie otwierają... czy tylko ja mam ten problem? obejrzał bym chętnie bo ja podobną zafirką śmigam...
pisałem w którymś poście wyżej:
klikasz raz na thumbnaila - otwiera się strona imageshack z małymi fotkami a potem klikasz na nie drugi raz i zdjęcia się powiększają

Właśnie widzę że podobną. A masz jakieś fotki z wnętrza swojego autka? Jak z awaryjnością? Czy na coś szczególnie trzeba zwracać uwagę?

Awatar użytkownika
alpi666
Bywalec
Model:

#26 Post autor: alpi666 »

zoska konkretna :D:D
Turbo żyje :--) Turbo pije :--(

sylmar

#27 Post autor: sylmar »

Oj... piękniusie to autusio ;)

No i czarne, a jak wiadomo czarne jest piękne ;)

Awatar użytkownika
timi68
Zafiromaniak
#28 Post autor: timi68 »

sylmar pisze:No i czarne, a jak wiadomo czarne jest piękne
Myślisz o myciu i czyszczeniu ?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pawej

#29 Post autor: pawej »

kwazaar pisze:
pawej pisze: coś mi się te fotki z pierwszego posta nie otwierają... czy tylko ja mam ten problem? obejrzał bym chętnie bo ja podobną zafirką śmigam...
pisałem w którymś poście wyżej:
klikasz raz na thumbnaila - otwiera się strona imageshack z małymi fotkami a potem klikasz na nie drugi raz i zdjęcia się powiększają

Właśnie widzę że podobną. A masz jakieś fotki z wnętrza swojego autka? Jak z awaryjnością? Czy na coś szczególnie trzeba zwracać uwagę?
fotek nie mam ale postaram się coś pstryknąć, generalnie to jedynie czego brakuje to DVD90 bo mam CD70 a tak reszta jest na maxa (no może jeszcze te 19" koła co miałem na początku ale nie dało się na tym jeździć po polskich drogach ale za to w zakrętach jeszcze z guzikiem sport auto szło jak na szynach, przyklejone, można było nie zwalniać,)
przejechałem 17 tys km i odpukać nic się nie dzieje, zwracać uwage czy ja wiem? może żeby turbinke oszczedzać czyli po szybszej jeździe przed zatrzymaniem nie gasić od razu tylko poczekać z 30 sek,
te 240KM jest naprawde co przycisnąć, skrzyżowanie czy światła wszyscy zostają w tyle a naprawdę nie jest to do gaz do dechy, a spalanie nie jest najgorzej średnio wychodzi mi 9,5l

kicaj

#30 Post autor: kicaj »

No i czarne, a jak wiadomo czarne jest piękne ;)
czarne wyszczupla ;)

Zablokowany

Wróć do „Zafira B”