[B]Problemy z BC
-
Raf
Przełączałem na stację RMF, Zet itp. Godzina się niezaktualizowała.
Co ciekawe zniknęła ikonka aktualizowania czasu RDS (ikonka zegara), a po ręcznym ustawieniu godziny od razu się pojawiła. Nic nie zmienialem w menu automatycznej synchronizacji, którą mam zawsze włączoną. Stąd moja teoria.
Jak ktoś chce się pobawić - to może sprawdzić - nastawiajac np 2 godz. różnicy i sprawdzjąc czy godzina się zaktualizuje.
Pzdr
Raf
Co ciekawe zniknęła ikonka aktualizowania czasu RDS (ikonka zegara), a po ręcznym ustawieniu godziny od razu się pojawiła. Nic nie zmienialem w menu automatycznej synchronizacji, którą mam zawsze włączoną. Stąd moja teoria.
Jak ktoś chce się pobawić - to może sprawdzić - nastawiajac np 2 godz. różnicy i sprawdzjąc czy godzina się zaktualizuje.
Pzdr
Raf
-
gackowo
-
Raf
-
Lorry
-
Anony Mous
-
Raf
-
gackowo
-
Anony Mous
-
Woytas
-
telek
Wygląda na to, że tak naprawdę chodzi o programowanie scalaka. Te indeksy to tak naprawdę wartości w kodzie mające konkretne znaczenie dla działania układu i tyle. Można je wprowadzić albo programatorem albo z poziomu interfejsu typu Tech2. Z dyskusji w tym wątku na forum Vectry można wyczytać, że nowy oryginalny Op-COM też to potrafi, ale nie mogę tego zweryfikować. Tutaj można znaleźć te ... indeksy i nie tylkoRaf pisze:ja też dołączam się do tego pytania.kaliope pisze:ale co to są te indexy panowie? rozjaśnijcie co nie co
Czy ktoś może podać więcej konkretów na temat tych index'ów?
W przyszłym tygodniu w wolnej chwili przyjrzę się tej sprawie dokładniej.
-
Lorry
A ja Wam powiem że nie jest taki głupi
Wczoraj wyświetlił mi się Zasięg 39 no to dawaj na Bliską, zalałem 11 litrów, przejechałem z 5km i przeliczył zasięg na ponad 170 ! Od tankowania przejechałem jeszcze ze 25km na pewno.
Podczas tankowania silnik wyłączony, ale kluczyk nie wyciągany (pasażerowie w aucie)...
A wskaźnik pokazywał ok 10l mniej niż połowę baku
Wczoraj wyświetlił mi się Zasięg 39 no to dawaj na Bliską, zalałem 11 litrów, przejechałem z 5km i przeliczył zasięg na ponad 170 ! Od tankowania przejechałem jeszcze ze 25km na pewno.
Podczas tankowania silnik wyłączony, ale kluczyk nie wyciągany (pasażerowie w aucie)...
A wskaźnik pokazywał ok 10l mniej niż połowę baku
-
Raf
-
telek
Link: http://www.opel-infos.de/zusatz/downloads.htmlRaf pisze:...ale link nie działa![]()
Zamieszczona lista kodów jest niekompletna. Dla ZB były podłączone gdzieś w tym wątku z forum Vectry jako PDF.
-
Anony Mous