Spasowanie klapy bagażnika

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Anony Mous

#31 Post autor: Anony Mous »

olo018 pisze:ten do wymiany żarówki .
Aha czyli wyjąć np. żarówkę od długich (schować się aby się nie zbiła) i tak jeździć ?

olo018

#32 Post autor: olo018 »

Wystarczy jak otworzysz i tak nic żarówce się nic nie stanie,dekielek schowaj .

Awatar użytkownika
oki
Mieszkaniec
Imię: Darek
Auto: Zafira B 2.0 Panorama
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z20LER
#33 Post autor: oki »

Panowie, a drzwi też się da regulować, tzn wysokość na zawiasach?
Bo oglądałem zawiasy to wszystko jest spawane i nie widzę możliwości regulacji, czy tylko mi się tak wydaje?

Anony Mous

#34 Post autor: Anony Mous »

olo018 pisze:Wystarczy jak otworzysz i tak nic żarówce się nic nie stanie,dekielek schowaj .
Kurcze muszę tam zajrzeć bo nie wiem o czym dokładnie mówisz. Jak otworzę to może wypaść żarówka :shock:

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#35 Post autor: MieHor »

Żarówka nie ma nic wspólnego z dekielkiem, jak go ściągniesz to dopiero masz dostęp do żarówki, ją żeby wymontować trzeba wyczepić z gniazda obracając chyba w lewo jakieś 1/3 obrotu, natomiast ten gumowy dekielek jest osłonką żarówki

Anony Mous

#36 Post autor: Anony Mous »

MieHor pisze:Żarówka nie ma nic wspólnego z dekielkiem, jak go ściągniesz to dopiero masz dostęp do żarówki, ją żeby wymontować trzeba wyczepić z gniazda obracając chyba w lewo jakieś 1/3 obrotu, natomiast ten gumowy dekielek jest osłonką żarówki
Ej teraz zgłupiałem. Ja chyba nie mam tych gumowych (chyba tak jak było w astrze F) dekielków :shock: Teraz zgłupiałem. Nie wiem jak po lewej stronie :shock:

EDIT

Chyba są. Fotki:

prawa lampa (ta parująca):
Obrazek

lewa lampa:
Obrazek

I tak lampa teraz wygląda:
Obrazek

olo018

#37 Post autor: olo018 »

To ty masz gumowe osłony ,odepnij wtyczkę i ściągnij tą gumę to woda powinna odparować jak będziesz miał zapalone światła ,a ta śruba jest koło górnego mocowania reflektora ta bliżej błotnika ,spróbuj najpierw tak jak pisze jak nie pomoże to musisz szukać nieszczelności.

zobacz moja lampa ta wygląda od tyłu.
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=4395

A czy to co trzyma oprawkę żarówki to plastik czy guma?

Anony Mous

#38 Post autor: Anony Mous »

olo018 pisze:To ty masz gumowe osłony ,odepnij wtyczkę i ściągnij tą gumę to woda powinna odparować jak będziesz miał zapalone światła ,a ta śruba jest koło górnego mocowania reflektora ta bliżej błotnika ,spróbuj najpierw tak jak pisze jak nie pomoże to musisz szukać nieszczelności.

zobacz moja lampa ta wygląda od tyłu.
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=4395
Oki popróbuje ale narazie nie mam w planach dłuższej trasy tylko miasto.

Fakt masz inaczej zbudowaną tą lampę.

olo018

#39 Post autor: olo018 »

Moja suszyła się na kaloryferze ,i wyschła porządnie ,naprawdę nie ma wiele roboty wymontować ją .

Anony Mous

#40 Post autor: Anony Mous »

olo018 pisze:ta śruba jest koło górnego mocowania reflektora ta bliżej błotnika
A możesz zapodać fotę jak to zakleiłeś ?? Bo ja jakoś nie widzę aby tam się dostawała woda, no ale zakleić mogę tylko nie wiem czym bo dostęp trudny,

olo018

#41 Post autor: olo018 »

Fotka
Obrazek

Zwykła taśma która ma skierować wodę za reflektor.

Anony Mous

#42 Post autor: Anony Mous »

olo018 pisze:Fotka
[url=http://img80.imageshack.us/img80/6873/sam0110a.th.jpg]Obrazek[/URL]

Zwykła taśma która ma skierować wodę za reflektor.
Oki mała fotka ale widzę co i jak. Fakt sprawdzałem dzisiaj i te śrubki są akurat nad szczeliną między maską a błotnikiem :czerwona:

dejna

#43 Post autor: dejna »

przepraszam, że zapytam... o czym jest ten temat? :zolta:

Anony Mous

#44 Post autor: Anony Mous »

dejna pisze:przepraszam, że zapytam... o czym jest ten temat? :zolta:
Fakt trochę zeszliśmy z tematu - zaczęliśmy od zadka samochodu a skończyliśmy na jego przedzie :)

Ale kiedyś zadałem pytanie w temacie parujących reflektorów i tam do dziś nikt nic więcej nie napisał :shock:

olo018

#45 Post autor: olo018 »

Ale nasza dyskusja też dotyczy spasowania elementów karoserii w gruncie rzeczy ,więc po co zakładanie nowego tematu.

Zablokowany

Wróć do „Karoseria i wnętrze”