Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
koledzy mają absolutną rację....to normalne....Tak czy inaczej ...jeśli mamy wątpliwości co do wskazań BC, lekarstwem według ASO jest full tank i reset BC1 i BC2
Napisałem dziwne, bo tego tak wyraźnie nie obserwowałem w ZA, a tej fury cały czas się uczę i pewnie upłynie trochę czasu jak ją lepiej poznam, w swojej wypowiedzi wyciągnąłem tez wniosek, że jest to zależność wynikająca z zużycia paliwa wynikająca z tego gdzie i jak się jedzie, tak że ze stwierdzeniem kolegi kicaj jak najbardziej się zgadzam
i jeszcze dodam ze z moich obserwacji wydaje mi sie ze komputer do obliczania zasiegu bierze najmniejsza wartosc paliwa w baku (w test mode sa 2 wartosci - czas i dystans) i najwieksze spalanie (tez 2 wartosci srednia po czasie i po dystansie)
Kolego DD ty miałes racje ja wczoraj wyjechalem na zimnym silniku i pochwili juz jechałem na tempomacie .Byłem teraz zrobic runde do stacji shela i wszystko juz wróciłdo normy zasięg spada, dodam ze komp mi pokazał ze spalił 21 litrów a weszło 22 .dziekuje wam za info i pozdrawiam hiras
hiras pisze: dodam ze komp mi pokazał ze spalił 21 litrów a weszło 22 .dziekuje wam za info i pozdrawiam hiras
czyli masz bardzo małe przekłamanie....niemniej jednak poobserwuj to na kilku tankowaniach i na jednym dystrybutorze i jak co, to skalibruj sobie spalanie.
Poprzednie auto bylo BMW więc coś mi jeszcze zostało w nodze,zośke mam od tygodnia i muszę się do niej przyzwyczaić,ale moge juz dzis powiedzieć ze wieksza frajda jazdy zochą automat niz BMW w manualu
hiras pisze:Poprzednie auto bylo BMW więc coś mi jeszcze zostało w nodze,zośke mam od tygodnia i muszę się do niej przyzwyczaić,ale moge juz dzis powiedzieć ze wieksza frajda jazdy zochą automat niz BMW w manualu
prezentowałeś furę w dziale moja zafira? BMW na ZB? Czyżby rodzina się powiększyła?
Jeszcze nie prezentowałem nawet fotek nie zrobilem bo caly czas deszcz od tygodnia pada czekam na słoneczko zeby ładnie wyszła zosia.a co rodziny to nic nie przybyło
hiras pisze:Poprzednie auto bylo BMW więc coś mi jeszcze zostało w nodze ...
Nie wiem jaki silnik miałeś w BMW ale chyba nie z doładowaniem,bo turbo strasznie nie lubi "butowania" jak jest zimne.
hiras pisze: moge juz dzis powiedzieć ze wieksza frajda jazdy zochą automat niz BMW w manualu
Uwaga!!! Teraz wkładam kij w mrowisko ...i na tym kończy się przewaga Opla nad BMW ...a w konkretnym przypadku przewaga automatu(dla fanów takiej skrzyni) nad manualem.