kaliope pisze:Jankil napisał/a:
W moim przypadku doprowadzenie do zapalenia sie kontrolki zawsze kończyło sie wymianą oleju... wiec juz to troche za poźno.
co masz na myśli?, o której kontrolce mówisz? miałeś serwisowe wypalanie wymuszone techem? Dlaczego? Ja jak miałem kontrolkę świec żarowych to też dzwoniłem do ASO i powiedzieli że nie ma potrzeby przyjeżdżać do nich, (chyba że auto już nie jedzie, tryb serwisowy,), żeby bezwzględnie rozgrzać auto na maxa....wycieczka za miasto i proces pewnie ruszy.....tak zrobiłem i tak było...
Kontrolka swiec zarowych. Zazwyczaj jak nie udało sie wypalic filtra za pierwszym razem to juz było posprzątane za chwile zapalał sie insp0 podniesiony poziom oleju ect... Filtr w koncu sie wypalal np po jezdzie do szarowa i z powrotem do Balic (jazda specjalna) ale olej do wymiany.
Raz mialem wypalanie techem po kupnie, olej też wtedy wymienialem, kontrolak check engine mi sie nie zapalila nigdy.
A jeszcze co do kontrolki swiec, to jak mowisz, jak sie zapalila posylałem auto na wybieg, filtr sie wypalał ale poziom oleju zawsze po tym sie podnosił.