[FAQ]Jak wywalić DPFa
Ja jak narazie problemow z tzw chwastem nie mam. 3 wypalania na 2000 km i to bardzo szybkie i bezproblemowe. Ale i tak mysle o zabiegu + dodaniu sobie odrobine mocy. Tyle ze jak widze w okolicy olsztyna nie ma chetnych na zbiorowke. Moze ktos chociaz poleci jakis zaufany zaklad w promieniu 200km? Lepiej chyba to zrobic nim zaczna sie klopoty. A wogole to olsztyniacy prosze o kontakt - na ulicach was widuje sporo.
Wycinałem DPF-a i wirusowałem kompa tutaj http://www.agma-tuning.pl/kjolsztyn pisze: Moze ktos chociaz poleci jakis zaufany zaklad w promieniu 200km?
Witam, jestem tu nowy, niedawno stałem się posiadaczem opla z cudownym proekologicznym wynalazkiem który dał mi się we znaki już w pierwszym miesiącu użytkowania auta.
Chciałem zapytać czy z samochodami po usunięcia dpfu nic złego się nie działo?
Kupiłem samochód z przeznaczeniem na taxi i niestety nie przewidziałem takiego problemu, moja jazda to około 80-90% miasto i teraz jestem zmuszony usunąć ten filtr bo wypalanie włącza się co około tydzień.
Jeśli będzie zbiorowa wycinka to jestem chętny, a jeśli nie będzie w najbliższym czasie to prawdopodobnie i tak w ciągu półtora miesiąca go usunę bo jest dosyć problematyczny...
Chciałem zapytać czy z samochodami po usunięcia dpfu nic złego się nie działo?
Kupiłem samochód z przeznaczeniem na taxi i niestety nie przewidziałem takiego problemu, moja jazda to około 80-90% miasto i teraz jestem zmuszony usunąć ten filtr bo wypalanie włącza się co około tydzień.
Jeśli będzie zbiorowa wycinka to jestem chętny, a jeśli nie będzie w najbliższym czasie to prawdopodobnie i tak w ciągu półtora miesiąca go usunę bo jest dosyć problematyczny...
Witam!
Ten wykres 2 posty wyżej to z mojej Zafiry.
Grzegorz wywalił DPFa oraz zrobił CHIP i na razie jest bardzo fajnie.
Autko przybrało na mocy i na prawdę super się zbiera!
Na razie nie miałem większych możliwości sprawdzenia mocy bo warunki pogodowe nie bardzo na to pozwalają, ale jak tylko będe miał okazje to na pewno zdam relacje.
Dzięki Grzesiek!!!
Ten wykres 2 posty wyżej to z mojej Zafiry.
Grzegorz wywalił DPFa oraz zrobił CHIP i na razie jest bardzo fajnie.
Autko przybrało na mocy i na prawdę super się zbiera!
Na razie nie miałem większych możliwości sprawdzenia mocy bo warunki pogodowe nie bardzo na to pozwalają, ale jak tylko będe miał okazje to na pewno zdam relacje.
Dzięki Grzesiek!!!