Dolna osłona silnika a rama zawieszenia przedniego
Moderator: Sebu$
Moja Zosia była niedawno przeglądana właśnie z przodu przez mojego sprawdzonego i zaufanego mechanika. Nic nie znalazł więc chyba nie mam się co martwićdarkp1 pisze: celius, lepiej sprawdź sam czy wsio ok, różnie z ASO bywa
Oczywiście przy następnej okazji jak tylko będę u niego zobaczymy co i jak.
Kampania 09-R-022 przeprowadzona. Moja rama wymieniona na nową. Nic nie zapłaciłem tylko się naczekałem Prawie 8 godzin bo były problemy ze śrubami. Teraz wszystko oki Moja Zosia jest z luetgo 2004 Akcję przeprowadziłem w Łodzi w OPEL TRAX na Żeligowskiego Super obsługa i cała reszta Ichnia kawka też smaczna i tania Pozdrawiam
No właśnie jak to jest z tą wymiana lub malowaniem mi w trakcie telefonicznej rozmowy z serwisem powiedzieli, że jeśli bym miał mieć cokolwiek robione to by mnie powiadomili gdyż posiadają moje dane w systemie. jak to powinno wyglądać czy faktycznie powinni mnie powiadomić czy mam być upierdliwy i domagać się tego od nich - jakie jest Wasze zdanie.
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Po nr VIN i sprawdzeniu w systemie powinni dać Ci odpowiedź, czy Twój egzemplarz jest objęty tą akcją serwisową. Ja do wybranego ASO napisałem maila:
Witam!
Jestem właścicielem samochodu OPEL ZAFIRA 2,0 DTI COMFORT nr VIN - W0L0TGF7542........
Dowiedziałem się o akcji serwisowej "Kampania 09-R-022" prowadzonej przez Opel a dotyczącej osłony silnika powodującej przedwczesne zużycie zawieszenia przedniego w niektórych wersjach samochodów produkowanych przez Opel.
Uprzejmie proszę o potwierdzenie czy mój samochód podlega tej akcji.
Z poważaniem
i otrzymałem odpowiedź:
Witam,
Tak Pana auto znajduje się na liście akcji serwisowej do wykonania.
Proszę o kontakt telefoniczny celem umówienia się na wizytę.
Pozdrawiam
R.... T....
Kierownik Obsługi Posprzedażnej
"Wega Auto" sp. z o.o.
Tel +48 62 76 81 906
Witam!
Jestem właścicielem samochodu OPEL ZAFIRA 2,0 DTI COMFORT nr VIN - W0L0TGF7542........
Dowiedziałem się o akcji serwisowej "Kampania 09-R-022" prowadzonej przez Opel a dotyczącej osłony silnika powodującej przedwczesne zużycie zawieszenia przedniego w niektórych wersjach samochodów produkowanych przez Opel.
Uprzejmie proszę o potwierdzenie czy mój samochód podlega tej akcji.
Z poważaniem
i otrzymałem odpowiedź:
Witam,
Tak Pana auto znajduje się na liście akcji serwisowej do wykonania.
Proszę o kontakt telefoniczny celem umówienia się na wizytę.
Pozdrawiam
R.... T....
Kierownik Obsługi Posprzedażnej
"Wega Auto" sp. z o.o.
Tel +48 62 76 81 906
Wczoraj wieczorem wreszcie odebrałem mój samochód po wymianie sanek. Najpierw, pod koniec października zadzwoniłem do ASO w Rybniku, sprawdziłem czy podlega akcji serwisowej i dowiedziałem się że podlega. Potem umówiłem się na oględziny i dowiedziałem się że rama nadaje się do wymiany, ale muszę zaczekać ok 2 tyg na sprowadzenie. 18 Listopada odstawiłem samochód na wymianę, ale niestety "urwał się" kruciec ze zbiorniczka wyrównawczego płynu chłodniczego i znowu 2 tyg. czekania na zbiorniczek. Długo to wszystko ogólnie trwało, ale zakończyło się sukcesem.
Podłączę się pod temat. Planuje wymienić moją niekompletną osłonę dolną (bez środkowego "dekla") na nową, taką:
http://moto.allegro.pl/astra-2-zafira-a ... 45889.html
Czy ktoś może już z tym jeździ?? Polecacie taki zamiennik??
http://moto.allegro.pl/astra-2-zafira-a ... 45889.html
Czy ktoś może już z tym jeździ?? Polecacie taki zamiennik??