Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zlooty pisze:a z szukajką to zawsze mi było jakoś nie po drodze
to proponuję to zmienić
najbliższy temat gdzie zamontować CB jest na następnej stronie w tym dziale...
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
Zlooty, dziwne że pytasz się gdzie zamontować CB, CB powinieneś zamontować tam gdzie TObie będzie wygodniej z nie go korzystać proste i logiczne.
lordwoj pisze:jacek754 napisał/a:
MieHor, ale sprawdzałem też na gnieździe zapalniczki i zakłócenia były minimalne.
Na gnieżdzie zapalniczki zakłucenia są prawie niesłyszalne w ciągu dnia jak ruch jest duży tak jak w krakowie, ale jak cichnie wieczorem, w nocy to przy dodawaniu gazu słychac wyrcenie, im wieksze obroty tym głośniej. Idzie z tym wytrzymac
Ja też mam CB podłączonego do zapalniczki i żadnego terkotania nie mam
PS: rzadki podepnij sobie pod bezpiecznik np: od dmuchawy który się wyłącza wraz z wyciągnięciem kluczyka ze stacyjki i problem z głowy z wył, radia przy każdym wysiadaniu
Właśnie tam gdzie jest najwygodniej to najczęściej wiąże się z tym że trzeba ingerować w samochód , w starym samochodzie wywierciłem dziury i było po temacie. W tym chcę żeby było ok i już ktoś dal pomysł że można na rzepy przykleić sobie radyjko , tylko ciekawe jak to się trzyma
[ Dodano: Pią Gru 03, 2010 08:29 ]
Ale teraz póki co jest tak cholernie zimno w ręce , że nie chce się nic robić
ja włożyłem CB obok fotela(kierowcy) a lewarka ręcznego, bez żadnego przykręcania i spokojnie sobie tam siedzi, ani nie lata ani w zaciągnięciu ręcznego nie przeszkadza
PS: ja bym na rzepy nie próbował no chyba że radyjko jest tak zamontowane że podczas odklejenia na naszych wybojach nie uszkodzi się ani nie zagrozi naszemu prowadzeniu.
LoKi pisze:PS: ja bym na rzepy nie próbował no chyba że radyjko jest tak zamontowane że podczas odklejenia na naszych wybojach nie uszkodzi się ani nie zagrozi naszemu prowadzeniu.
Rzepy są niestety kiepskie i szkoda radia, u mnie w ZB radyjko poszło w odstawkę bo nie bardzo wiem gdzie zamontować, w Astrze miałem dodatkową kieszeń, a tutaj bez wkrętów nie ma rozsądnego miejsca na zamontowanie. Szkoda bo radio fajne i się marnuje
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
W swojej ZB radio włożyłem do tej kieszeni z siatki z boku tunelu środkowego przy nogach pasażera - nie potrzeba żadnych śrub, rzepów i nikomu nie przeszkadza a mikrofon leży sobie przed popielniczką zawsze pod ręką
MieHor pisze:W swojej ZB radio włożyłem do tej kieszeni z siatki z boku tunelu środkowego przy nogach pasażera - nie potrzeba żadnych śrub, rzepów i nikomu nie przeszkadza a mikrofon leży sobie przed popielniczką zawsze pod ręką
OK, ale, żeby coś podkręcić to trzeba się postarać, a to nie jest bezpieczne podczas jazdy :>
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
Ja okazyjnie używam Midlanda 109 z anteną IC100,zestaw można powiedzieć budżetowy.
Antene mam wystrojoną,sq ustawiony na 9tej nie łapie szumów,antena do 190km/h(więcej nie sprawdzane,ale to się tylko wydaje , jak dla gościa przede mną przy 140km/h spadła to średni widok,a jeszcze radio miał wyłączone i jechał kawał drogi z rysującą klapę antenką) nie odpada i w sumie marudzić nie mogę,ale jak mówię używam okazyjnie,może z 6razy do roku.
Radio rzucam pod podłokietnik i nie przeszkadza,dobrze słychać i regulować.
Bodek_K, kompletnie nie mam z tym problemu, jak ruszam moje radio ma ustawiony kanał 19, tłumik szumów tak skręcony, by nie przeszkadzał i siłę głosu na właściwym poziomie, nigdy nie przełączam kanałów w czasie jazdy, interesuje mnie tylko aktualna sytuacja na drodze, a nie pogaduchy z innymi kierowcami, dlatego stosując się do tak przyjętych zasad oprócz mikrofonu radio jest bezobsługowe.
zgadzam się z innymi, ja tak samo mam ustawiony jeden kanał, pokrętło od szumów w 1 pozycji, gruszka tam gdzie kubki obok popielniczki i wsio. nic dodać nic ująć
PS: a jak tak strasznie musisz widzieć swoje CB to zakup sobie kawałek materiału antypoślizgowego takiego jak na tel.kom. postaw je na desce przed sobą i radyjko ani Ci nie spadnie podczas zakrętu a i widział je będziesz cały czas i nie stworzysz zagrożenia podczas jazdy no i wkrętów nie bejesz musiał używać
Bodek_K, z może tak jak u mnie? : http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... &start=120
mi bardzo pasuje to miejsce, głośnik jest w kierunku "obsługującego" więc można mieć głośność ustawioną tak, że pasażer nie do końca słyszy "komunikaty" a ja słyszę wyraźnie oraz przede wszystkim nie przeszkadza w prowadzeniu autka.
pozdr
Bodek_K pisze:Widzieć nie muszę nie o to chodzi, nie jeżdżę sam, tylko z małymi dziećmi
w tedy proponuję jeździć wolniej i ostrożniej a nie bawić się radiem...
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
Panowie czy może ktoś słyszał albo zna dokładne namiary ?? Na ul.Grochowskiej w Warszawie gdzieś na przeciwko sklepu Geant podobno gość podłącza CB radio pod oryginalną antenkę na dachu i radyjko śmiga bez zarzutu
Albo czy ktoś już próbował takiego układu ??