[B]Autom. Skrzynia Easytronic - AF40(Aisin TF-80 SC)
heh no to wygląda na to że jeżdżę kobiecowozem mojej żonie się podoba mi również
co do redukcji i kicka to potwierdzam świetnie się sprawuje, co do przerzucenia z 1 na 2 to niestety też potwierdzam czasami to można szału dostać jak się spokojnie chce ruszać. Trzeba trochę podgazować by wrzucił wyższy bieg.
co do manuala mi się już odechciało (w zasadzie to była kwestia wypróbowania że działa i na tym się skończyło) - na automacie jest po prostu wygodniej.
co do ekonomii to mi spala tak koło 11,2 - 11,6 l gazu (no może teraz troszkę więcej) tak więc myślę że nie jest źle tym bardziej że lubię depnąć. Wszystko też zależy jaki gaz bo z tym bywa różnie...
co do redukcji i kicka to potwierdzam świetnie się sprawuje, co do przerzucenia z 1 na 2 to niestety też potwierdzam czasami to można szału dostać jak się spokojnie chce ruszać. Trzeba trochę podgazować by wrzucił wyższy bieg.
co do manuala mi się już odechciało (w zasadzie to była kwestia wypróbowania że działa i na tym się skończyło) - na automacie jest po prostu wygodniej.
co do ekonomii to mi spala tak koło 11,2 - 11,6 l gazu (no może teraz troszkę więcej) tak więc myślę że nie jest źle tym bardziej że lubię depnąć. Wszystko też zależy jaki gaz bo z tym bywa różnie...
- diabolog
- Przeglądacz
- Imię: Adam
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo Panorama
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Olej w automacie wymieniamy co 80 tys. lub co 6 lat. Olej do automatu Dextron III lub IV. Filtr w skrzyni AF40 wymieniany tylko przy remoncie skrzyni ( trzeba ją otworzyć). Mogę polecic dobrego mechanika od skrzyń automatycznych . Innych nie robi tylko automaty. Ja u niego robiłem i jest OK!!
http://mapa.targeo.pl/Lazyn,24,19.84157,53.45724
http://mapa.targeo.pl/Lazyn,24,19.84157,53.45724
Zastawa 1100p 55KM; Daewoo lanos 1,5 16V 100KM; ZB 1,9 CDTi 150KM; a co potem ????
Też mam tak samo ale nie wiem co to oznaczaparyzanin pisze: pokazuje cos takiego pierwsza linia 01.7 i pod spodem 003 04
Witam!
Zdarzyło się to mojej żonce podczas jazdy, jazda powolna po drodze osiedlowej, co może być przyczną?
Zdarzyło się to mojej żonce podczas jazdy, jazda powolna po drodze osiedlowej, co może być przyczną?