Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
witam jestem pierwszy raz na forum mam zafke i w niej błąd 14972 pomocy
[ Dodano: Nie Sty 16, 2011 21:39 ]
byłem na kompie jeden pokazał błąd czujnika światła stopu drugi komp błąd czujnika poziomu płynu hamulcowego wymieniłem oba i nic to nie pomogło
MieHor pisze:Po tym co teraz napisałeś, błąd może dotyczyć właśnie zestawu wskaźników i może wskazywać na jego podmianę (???) przez poprzedniego właściciela i nie do końca przeprowadzoną czynność wymiany, tzn. bez wpisania nr VIN - ale to tylko moje głośne myślenie i nie koniecznie musi się potwierdzić.
W jaki sposób ustalić czy nastąpiła podmianka? I jak dokończyć tą "czynność",do czego ew. przypisać nr VIN?
alladyn98, jeśli nic się nie dzieje z samochodem to na razie odpuść sobie ten błąd albo spróbuj go skasować np. Op-Com'em, jeśli jednak okazałoby się, że moje domysły się potwierdzą, to myślę, że bez wizyty w ASO się nie obejdzie
Kolego, z pełnym szacunkiem, ale o co chodzi? Skąd to wziałęś? Wyskoczyło Ci na zegarach? Zczytałeś to op-comem? Swieci CI się 'check'? Kocham takie pytania.
B-15 (lub inna końcówka) to uszczegółowienie odczytanego błędu (wskazanie na bardziej dokładną lokalizację), ale tak naprawdę nikt z nas tego jeszcze na forum nie rozpracował
Gdybyś odczytywał ten błąd serwisowym TECH 2 to ta wskazówka pokierowała by Cie na następny krok diagnostyczny,jak masz zainstalowany program TIS 2000 i w odpowiednim miejscu wpiszesz kod błędu P0149 to tam wyswietli Ci jakie kroki masz przedsięwziąć,jednym z nich będzie B15,ogólnie to jest wskazówka serwisowa..
Witam Mam pytanie powtarzaja mi sie dwa blędy w ECU silnika P0703-57 i P0703-04 zasadnicze pytanie co sam bład oznacza to juz wiem tylko pytanie te ostatnie cyfry 57 i 04 czego sie dokładnie tyczą