[B]Ile palą wam CDTi?
W dziejszych czasach komfortem jest móc się nie spieszyć
[ Dodano: Pon Sty 31, 2011 20:38 ]
[ Dodano: Pon Sty 31, 2011 20:38 ]
Zapewne bylibyśmy w trasie kompanami ,coraz trudniej o takich,a jeszcze takich z dozą rozsądku to już ze świecą szukać.rhaaziel pisze:kubik_CDTi masz prawie identyczne wskazania spalania jak ja to chyba świadczy o tym, że nasze Zośki są zupełnie zdrowe, a i pewnie mamy zbliżony styl jazdy
ps. u mnie po chipie spalanie też spadło ale było to chyba jednak zasługą pozbycia się DPF
-
- Bywalec
- Imię: Piotr
- Auto: Opel Zafira B 1,9 CDTI
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
O święte słowa. Ja nie tylko samochodem musiałem zwolnić. Jeden zawalik mam już za sobą to i mniejsza prędkość życia codziennego idzie w parze z mniejszą prędkością jazdy. Każdego dopadnie ten komfort zwolnionej prędkości. Puki co, życzę szerokiej drogi (przy max prędkości) i niskich mandatów, choć taryfikator już się zmienił i ceny są nieco wyższe. Mnie na to nie stać.kubik_CDTi pisze:W dziejszych czasach komfortem jest móc się nie spieszyć
Doskonale rozumiem,zdrowie ma się jedno,a po zawale człowiek to najczęściej dopiero załapuje,o ile dostanie na to szansęPiotr pisze:O święte słowa. Ja nie tylko samochodem musiałem zwolnić. Jeden zawalik mam już za sobą to i mniejsza prędkość życia codziennego idzie w parze z mniejszą prędkością jazdy. Każdego dopadnie ten komfort zwolnionej prędkości. Puki co, życzę szerokiej drogi (przy max prędkości) i niskich mandatów, choć taryfikator już się zmienił i ceny są nieco wyższe. Mnie na to nie stać.kubik_CDTi pisze:W dziejszych czasach komfortem jest móc się nie spieszyć
Wiadomo szybka jazda musi iść w parze z rozsądkiem,gdyby tak nie było to wielu by już tu nie pisało.
Pozdrawiam
Jazda dynamiczna i bezpieczna to nie to samo co agresywna i ryzykancka a taką preferują mistrzowie prostej. Taki styl nie sprzyja oszczędnościom i wyciszeniu. Złoty pięćdziesiąt na budziku i ZZtop w radyjku nie powoduje specjalnego bicia serca. :> Jak chcę się pościgać to wole gokarty i zapraszam do mojej wioski.Kubik tam możemy zobaczyć kto komu dokopie
Ty w związku z naszą licytacją 1,7 vs.1,9 rozumiemPrzemcio pisze:Jazda dynamiczna i bezpieczna to nie to samo co agresywna i ryzykancka a taką preferują mistrzowie prostej. Taki styl nie sprzyja oszczędnościom i wyciszeniu. Złoty pięćdziesiąt na budziku i ZZtop w radyjku nie powoduje specjalnego bicia serca. :> Jak chcę się pościgać to wole gokarty i zapraszam do mojej wioski.Kubik tam możemy zobaczyć kto komu dokopie
Gdyby nie cała Polska do przejechania...
Na razie jestem a właściwie moje A17DTR jest na środkach przeczyszczających układ wtryskowy.Dziś shellem a od przyszłego tygodnia Liqui Moly.Potem sprawdzanie czy nie dostaje się fałszywe powietrze.Może w międzyczasie ktoś się zlituje i wymyśli jak pozbyć się chwasta to .... wtedy wizyta u fachowców od Denso w sprawie wzmocnienia :>
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Zalałem wczoraj pełny bak i miła wiadomość dla mnie:
- spalanie według kompa 9,3 (jazda po mieście)
- spalanie realne zatankowany cały bak, przejechane prawie 6 setek (jazda po mieście) - spalanie 8,6
Strasznie oszukuje ten komp :>, szkoda, że nie mam CarPass - u zrobiłbym małą korektę
- spalanie realne zatankowany cały bak, przejechane prawie 6 setek (jazda po mieście) - spalanie 8,6
Strasznie oszukuje ten komp :>, szkoda, że nie mam CarPass - u zrobiłbym małą korektę
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
zanim zaczniesz cokolwiek zmieniać lub wyciągać wnioski, powtórz identyczne tankowania na kolejnych dwóch, trzech bakach, na tym samym dystrybutorze. Ja robiłem korekte przez pół roku....i dalej czasami komp podaje dziwne liczby.Bodek_K pisze:Zalałem wczoraj pełny bak i miła wiadomość dla mnie: