Kody błędów
Moderator: Mariusz
-
David
-
David
-
aewo
Witam.
Dziś rano po odpaleniu moja Zosia do mnie przemówiła
, a mianowicie świeci się kontrolka "autka z kluczykiem" i"autka w poślizgu"
Po zczytaniu błędu wyświetla ECN 218217-czyli błąd czujnika temperatury płynu chłodzącego (chyba dobrze odczytałem-jeśli nie to mnie poprawcie) ale co ma z tym wspólnego ESP
Czyżby dwie usterki na raz
Dziś rano po odpaleniu moja Zosia do mnie przemówiła
Po zczytaniu błędu wyświetla ECN 218217-czyli błąd czujnika temperatury płynu chłodzącego (chyba dobrze odczytałem-jeśli nie to mnie poprawcie) ale co ma z tym wspólnego ESP
Czyżby dwie usterki na raz
-
kicaj
-
aewo
-
Woytas
-
meho
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
meho, to co wyczytałeś na wyświetlaczu komputera pokładowego po jednoczesnym naciśnięciu przycisków R i S nie ma nic wspólnego z jakimkolwiek błędem.
To co odczytałeś oznacza tylko wersję oprogramowania zawartą w Epromie MID'a (1 003) oraz zaprogramowany kod rozmiaru ogumienia (opon), w tym przypadku 14972 oznacza opony o rozmiarze 195/65/15
To co odczytałeś oznacza tylko wersję oprogramowania zawartą w Epromie MID'a (1 003) oraz zaprogramowany kod rozmiaru ogumienia (opon), w tym przypadku 14972 oznacza opony o rozmiarze 195/65/15
-
norbert_p
Witam. Metodą hamulec-gaz pojawiły mi się błędy:
7071
65070
161450
161600
Rozszyfruje je ktoś?
- O co chodzi z brakiem komunikacji z CAN? U mnie jest kilka błędów z tym połączeniem... Czy to groźne i czy są tego jakieś objawy?
-O co chodzi z błędem kluczyka i transpondera? Przecież kluczyk działa...
-I ostatnie "o co chodzi": Jest również u mnie błąd z CIM? Jakie są objawy? U mnie klakson działa. Jakoś dziwnie, bo jednotonowo, ale może o to chodzi...
7071
65070
161450
161600
Rozszyfruje je ktoś?
- O co chodzi z brakiem komunikacji z CAN? U mnie jest kilka błędów z tym połączeniem... Czy to groźne i czy są tego jakieś objawy?
-O co chodzi z błędem kluczyka i transpondera? Przecież kluczyk działa...
-I ostatnie "o co chodzi": Jest również u mnie błąd z CIM? Jakie są objawy? U mnie klakson działa. Jakoś dziwnie, bo jednotonowo, ale może o to chodzi...