Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam, mam pytanie. czy jazda z błędem p0130 może bardzo zaszkodzić samochodzikowi? padła mi wczoraj sonda lambda, i dopiero w poniedziałek lub wtorek mogę ją zmienić. czy do tego czasu mogę normalnie użytkować moją Zosię? pytam bo w niedzielę i poniedziałek mam wyjazdy do Wawki. Dzięki za info
Samochód wejdzie w tryb awaryjny,trochę ją przymuli pewnie,jak sterownik będzie dawał bogatszą mieszankę wtedy katalizatorowi się dostanie.Ja w Omedze jężdziłem ze dwa tygodnie i nic mi się nie stało,Myślę że i Ty możesz te parę dni pojeździć nie szarżując zbytnio..
mam na pewno sondę Siemensa z 4 przewodzikami, czy muszę szukać również sondy Siemensa czy mogę założyć 4 kablową np. Boscha? zamienniki itp nie wchodzą w grę. będzie jakaś różnica pomiędzy tymi dwiema sondami? muszę jakoś potem podpinać kompa czy na zasadzie Plug&Play bedzie działać?
Musiałbyś poszukać w katalogach ich parametrów technicznych a wszczególności jakie napiecia daję (0-1V 1-0V 0-5V 5-0V) bo podgrzewanie to raczej będzie takie samo na 12V....
Witam.
Dziś rano po odpaleniu moja Zosia do mnie przemówiła , a mianowicie świeci się kontrolka "autka z kluczykiem" i"autka w poślizgu"
Po zczytaniu błędu wyświetla ECN 218217-czyli błąd czujnika temperatury płynu chłodzącego (chyba dobrze odczytałem-jeśli nie to mnie poprawcie) ale co ma z tym wspólnego ESP
Czyżby dwie usterki na raz
No i mi dziś Zosia focha strzeliła...odpaliłem, zgasła, odpaliłem 2 raz i błąd ECN 161450 (immo). Po wypedałowaniu dziada, błąd znikł i Zosia jakby gdyby nic śmiga.
meho, to co wyczytałeś na wyświetlaczu komputera pokładowego po jednoczesnym naciśnięciu przycisków R i S nie ma nic wspólnego z jakimkolwiek błędem.
To co odczytałeś oznacza tylko wersję oprogramowania zawartą w Epromie MID'a (1 003) oraz zaprogramowany kod rozmiaru ogumienia (opon), w tym przypadku 14972 oznacza opony o rozmiarze 195/65/15
meho, odnośnie ewentualnych błędów - niestety w ZA z silnikiem diesla nie działa metoda "na pedały" a w związku z tym w celu zdiagnozowania swojej fury pozostaje tylko serwisowy Tech2 lub jakiś interfejs diagnostyczny, np. O-C
Witam. Metodą hamulec-gaz pojawiły mi się błędy:
7071
65070
161450
161600
Rozszyfruje je ktoś?
- O co chodzi z brakiem komunikacji z CAN? U mnie jest kilka błędów z tym połączeniem... Czy to groźne i czy są tego jakieś objawy?
-O co chodzi z błędem kluczyka i transpondera? Przecież kluczyk działa...
-I ostatnie "o co chodzi": Jest również u mnie błąd z CIM? Jakie są objawy? U mnie klakson działa. Jakoś dziwnie, bo jednotonowo, ale może o to chodzi...