[B]Problemy z BC
Mam tak samo, a jak wyciągnąłem żarówkę od podświetlenia rejestracji to żaden komunikat się nie pojawił. Czy jak wyciągnę np żarówkę od kierunkowskazów (z boku, w błotnikach) to pojawi się komunikat? Pozostałe żarówki są trudno dostępnekwazaar pisze:a czy to dotyczy wszystkich żarówek?
Bo mam np. przepaloną tylną od podświetlenia tablicy rejestracyjnej i komunikatu na kompie brak. Wyświetlają mi się natomiast informacje odnośnie braku płynu do spryskiwaczy itp.
Koledzy ja mam Zosię A i wyświetla mi się komunikat (jako, że autko jest z Luksemburga to niestety nie po polsku) o spalonej żarówce i żebym to sprawdził. Zacząłem śledztwo i właśnie nie świeciły mi się w podświetleniu tablicy rejestracyjnej (obedwie).
Wymieniłem i zaczęły świecić ale komunikat nie zniknął, obadałem wszystkie pozostałe żarówki nie nie stwierdziłem żadnej nie świecącej.
Jedynie nie świeci mi jedna żaróweczka do podświetlenie zegarów prędkościomierza.
Czy to możliwe, żeby z powodu nieświecącej żarówki zegarów wyświetlał mi się komunikat o spalonej żarówce na komputerze ?
Wymieniłem i zaczęły świecić ale komunikat nie zniknął, obadałem wszystkie pozostałe żarówki nie nie stwierdziłem żadnej nie świecącej.
Jedynie nie świeci mi jedna żaróweczka do podświetlenie zegarów prędkościomierza.
Czy to możliwe, żeby z powodu nieświecącej żarówki zegarów wyświetlał mi się komunikat o spalonej żarówce na komputerze ?
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Dragon78, w tym komunikacie jeśli go dobrze odczytujesz musi być wskazanie o którą żarówkę chodzi i wg mnie na pewno nie od podświetlenia zegarów
W tym temacie masz znaczenia komunikatów wyświetlanych przez komp. pokładowy w różnych językach http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=682
W tym temacie masz znaczenia komunikatów wyświetlanych przez komp. pokładowy w różnych językach http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=682
Ale czy to nie jest komunikat kontrolny, po wciśnięciu pedału hamulca on zniknie, ja mam komputer w języku niemieckim i wyskakuje mi Bremslicht Prufung...
Bo gdy byś miał spaloną jakąś żarówkę, to by Ci Check świecił.
Bo gdy byś miał spaloną jakąś żarówkę, to by Ci Check świecił.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2011, 23:31 przez Ramirez, łącznie zmieniany 1 raz.
Pierwotnie miałem w aucie dwie zakładki na GIDzie radio i telefon. Dziś po ingerencji techem odkryto mi trzecią zakładkę - komputera pokładowego. Tuż po "wgraniu" miałem przez chwilę polskie menu i komputer pokładowy. Po wyłączeniu samochodu wszystko wróciło do poprzedniego stanu. Dlaczego tak się stało? Czy to znaczy że nie da się utrzymać polskiego menu i komputera na stałe, czy naprawdę muszę z tym jechać do ASO? Nie miałem czasu wracać z tym do Pana, który mi to robił, ale może ktoś z tego forum wie w czym problem?
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=3624
W tym temacie masz podaną gotową procedurę jak aktywować BC za pomocą Op-Com'a. Dokładnie tak samo robi się to za pomocą Tech2 (serwisowym a nie zabawką dla amatorów).
Natomiast język polski na komputerze można ustawić tylko w ASO lub w warsztacie dysponującym Tech2
W tym temacie masz podaną gotową procedurę jak aktywować BC za pomocą Op-Com'a. Dokładnie tak samo robi się to za pomocą Tech2 (serwisowym a nie zabawką dla amatorów).
Natomiast język polski na komputerze można ustawić tylko w ASO lub w warsztacie dysponującym Tech2