,...i odpowiedziałem na pytanie, odnośnie energy saver!
[ Dodano: Sob Mar 12, 2011 20:09 ]
Nawet Opel zaprzestał ich dawanie na montaż fabryczny po serii reklamacji w okresie gwarancyjnym (bąble na boku opony i pęknięcia)kaliope pisze:ale głupoty gadasz, jedne z najlepszych opon na rynku. Najlepsza trójka to Pirelli p6 lub 7, Energy Saver i Conti IIimalas pisze:
3X NIE
1.Są za miękkie na nasze drogi, a na autostrady ok.
2.W koleinach myszkowanie
3.W zakrętach niestabilne
ktoś póbuje :jeb: Cię!
W fabii jeżdze na pirelli p6 a w zafirrze na Energy Saver. Według mnie pirelli jest lepsze na deszczu ...ale mimo wszystko Saver to znakomita guma....wysoko oceniana w wielu testach. W zakretach niestabilne? dobre....ja uważam, że znakomite...zafira chodzi jak po szynach.
Tak jakbyś kogoś zapytał czy kupić Opla a on ci powie 3 razy nie, bo on jeździ tylko Audi
Opony można podzielić na 4 grupy pod wzgledem jakości
1. np Michelin, Pirelli, Yokohama, Bridgestone. Te firmy uczestniczą w projektach gum, doświadczają najnowsze technologie, Stosują potrójne zbrojenie.
2. np Fulda, Uniroyal, Firestone
3. np Dębica, Barum - Dębica np stosuje tylko jedną warstwe zbrojenia. Stąd m.in niższa cena.
4. Chińszczyzna
Wszyscy cieszymy się, że dobrze Tobie służą, poczytaj na forach o tych oponach, to przestaniesz wypisywać dyrdymały oraz podawać żałosne klasyfikacje i przykłady(Opel...Audi)!
Następne opony to np. zakup Bridgestony ER300, to zrozumiesz, że to była pomyłka.
Tak właśnie zrobiłem i nigdy nie zakupię tego dziadostwa, kryjącego się pod ogólnie znaną marką!!