Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam. Szukałem na forum ale nie umiem znaleść tematu.Jeśli jest to przepraszam. Mam problem ze światłem przeciwmgielnym w tylnej lampie jak i ze światłem stop. Mając zapalone światła i naciskając na hamulec przygasa światło. Czy to może znaczyć że mam gdzieś na kablach zwarcie, czy gdzieś na tej lampie zespolonej blaszki się "stykają'', a może któryś przekażnik padł?! Przeciwmgielny tylni zaś po włączeniu pojawia się tylko kontrolka na desce rozdzielczej ale brak oświetlenia(żarówkę wymieniłem myśląc że to jest przyczyna- bezpieczniki całe) Proszę o jakiekolwiek popowiedzi. Czy ktoś już miał podobną sytuację?!
Wygląda na to że masz niekontakt na przewodzie masowym tej lampy,jak odkrecisz boczek od tylnej lampy to będziesz miał widok na przyłącze masy,ewentualnie w samej lampie brak poączenia z masą..
Dziś tam zajrzałem ''przelotnie'' i wydaje się wszystko wporządku. gdzie to można by to ewentualnie sprawdzić?! Czy w tych kostkach łączących lampe z kostką czy w tej kostce?!
thomas32 pisze:Mam problem ze światłem przeciwmgielnym w tylnej lampie jak i ze światłem stop. Mając zapalone światła i naciskając na hamulec przygasa światło.
Podpowiedź
H,Łajszczak pisze:Wygląda na to że masz niekontakt na przewodzie masowym tej lampy,jak odkrecisz boczek od tylnej lampy to będziesz miał widok na przyłącze masy,ewentualnie w samej lampie brak poączenia z masą..
I następna
H,Łajszczak pisze:Przyłącze masy tylnej lampy jest poprowadzony najgrubszym w tylnej lampie przewodem 1.5mm koloru brązowego..
A ty piszesz
thomas32 pisze:Dziś tam zajrzałem ''przelotnie'' i wydaje się wszystko wporządku. .
Jakie przelotnie jakie wydaje mi sie postaraj sie.
thomas32 pisze:Miałby ktoś jakieś pomysły?!
To ja bym ci poradził sprawdzić mase czyli podłączenie minusa do tej lampy ponieważ traci kontakt a raczej ma słaby więc popraw wyczyść i będzie git.Tak że widzisz nic nowego ci nie poradziłem bo w tym temacie wszyscy są zgodni a ty tak przelotnie traktujesz podpowiedzi.
oki nic się nie dzieje. po prostu dziś się dokładnie przyjrzałem i prześledziłem dokąd idzie złączka, na forum gdzieś doczytałem że ktoś miał to po prawej stronie ja miałem po lewej, myślałem że to od czegoś innego. problem widocznie tkwi w tej złączce. Fakt moja wina. Popełniłem gapę nie przygladając się temu dokładnie. Po prostu trochę spanikowałem bo tu trzeba trasę zrobić a coś jest nie halo ze śwatłami. Policja mnie zatrzymała i powiedziała że coś nie tak tylną lampą. Więc w pośpiechu zarzyciłem temat. następnym razem postaram się bardziej sprecyzować zagadnienie.