Opel Zafira CZARNA ELEGANCE 1.8 7-OSOBOWY Bydgoszcz

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
Rydz3k

Opel Zafira CZARNA ELEGANCE 1.8 7-OSOBOWY Bydgoszcz

#1 Post autor: Rydz3k »

Witam . Planuję zakup tej o to Zafirki . Moi rodzice byli dziś ją oglądać ponieważ sam siedzę aktualnie za granicą. Są w tym temacie troche zieloni więc jedyne nieścisłości które zauważyli to trochę wytarty mieszek przy lewarku zmiany biegów ( widać to nawet na zdjęciu ) . Co o niej sądzicie ? Wydaje mi się, że przebieg był łagownie mówiąc dostosowany do polskich realiów.

Obrazek

Link:
http://otomoto.pl/opel-zafira-czarna-el ... 27307.html

Edit : Samochód jest częściowo opłacony - sprzedawca życzy sobię doliczyć te opłaty do ceny ( 1000 zł ) no i do opłat pozostaje mi recykling i sama rejestracja .

Awatar użytkownika
kamil12luty
Mieszkaniec
Model:

#2 Post autor: kamil12luty »

albo mi sie wyade albo przód jest po a tył przed liftowy

Rydz3k

#3 Post autor: Rydz3k »

No prawda z tyłu lampy przedliftowe. A jeśli chodzi o ten chromowany grill to z tego co wiem do przedliftowych można go normalnie zamontować bez przeróbek .

Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH

#4 Post autor: miodzik »

Zmiana grila to pikuś. Serio. Można sobie zmieniać do woli. Mi osobiście poliftowe grille bardziej się podobają. Reszta auta oczywiście przed liftowa.

Plusy - na pewno nie za bardzo wytarte gumy od sprzęgła, hamulca i gazu. Kierownica też nie zajeżdżona. Ale na pewno do sprawdzenia masz podwozie, czy auto nie brało udziału w powodzi. Oczywiście testy, może jakaś POMOCNA DŁOŃ z naszego forum.

Powodzenia!
moja Zafira
Obrazek
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

bolid

#5 Post autor: bolid »

poproś o VIN - wrzuć tutaj - dowiemy się co powinna mieć na pokładzie

co do grilla to pojawia się pytanie po co ktoś go wymieniał - czy tylko z chęci posiadania nowego grilla czy tez był ku temu powód - wymiana maski po zdarzeniu (hipoteza: zdobył "nową" w kolorze i nie wyjdzie w badaniu lakieru że malowana; tyle że dostępna była wersja po liftowa)

szyby nie są przyciemniane

Rydz3k

#6 Post autor: Rydz3k »

Skontaktowałem się ze swoim mechanikiem który dziś pojedzie ją zobaczyć będę wiedział co jest grane. Już wcześniej pomagał mi w kupnach samochodów więc mam do niego zaufanie. Powiem mu żeby spisał VIN i go tutaj podeśle.

firek
Zafiromaniak
Imię: Mirek
Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
Model: ZA
Oznaczenie silnika: X18XE1
#7 Post autor: firek »

Co do po f-elowych części to również kierownica została wymieniona....na młodszą..

Awatar użytkownika
kamil12luty
Mieszkaniec
Model:

#8 Post autor: kamil12luty »

a mogłbys mi napisac jakie sa rożnice w kierownicy przed i po.

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#9 Post autor: Tunio999 »

Ogłoszenie nieaktywne - archiwum
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>

Zablokowany

Wróć do „Archiwum ogłoszeń - Zafira A”